EXCLUSIV Reghecampf a regizat un film de Oscar la arabi: ce le-a arătat elevilor săi în vestiar şi ce mesaj le-a transmis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reghecampf şi-a apropiat elevii de când a ajuns în Arabia Saudită. FOTO: alhilal.com
Reghecampf şi-a apropiat elevii de când a ajuns în Arabia Saudită. FOTO: alhilal.com

Al-Hilal s-a calificat după 14 ani în finala Ligii Campionilor Asiei, iar la această performanţă a contribuit un video clip de nouă minute, care a „mişcat“ vestiarul saudiţilor.

Laurenţiu Reghecampf e la două meciuri de cea mai mare performanţă din cariera sa de antrenor de până acum: câştigarea Ligii Campionilor Asiei.

Instalat la Al-Hilal în vară, pe când echipa era deja în sferturile competiţiei, românul a făcut o declaraţie îndrăzneaţă la conferinţa sa de prezentare: „Vreau să câştig Liga Campionilor“. Mai uşor de zis decât de făcut, mai ales că, în ultimii ani, în ciuda milioanelor de euro investite de prinţul Abdulrahman Bin Musaad, Al-Hilal n-a ajuns mai departe de semifinale.

Reghecampf a reuşit să spargă această barieră şi, marţi seara, a obţinut calificarea în finala Ligii. După 3-0 în tur cu Al-Ain (Emirate), returul semifinalei a fost, practic, o formalitate. Gazdele au condus cu 1-0 la pauză, dar Al-Hilal a egalat în minutul 65 şi a „ucis“ speranţele gazdelor la o revenire spectaculoasă. S-a terminat 2-1 pentru Al-Ain, însă prima înfrângere a lui „Reghe“ la Al-Hilal într-o partidă oficială a fost una dulce.

„Vreau să luptaţi şi să muriţi“

La calificarea în finala Ligii Campionilor a contribuit, pe lângă pregătirea strict tehnică, şi modul în care Reghecampf a reuşit să-şi motiveze elevii. Românul le-a arătat jucătorilor un film de nouă minute în limba engleză cu subtitrare în arabă. 

„Reghe“ s-a ocupat personal de selectarea imaginilor, combinând scene memorabile din lumea sportului cu cele în care fotbaliştii lui Al-Hilal erau „chinuiţi“ în timpul cantonamentelor de vară. La finalul celor nouă minute, Reghecampf a avut un mesaj pentru jucători. 

„Trebuie să visaţi şi să vă protejaţi visul. Oamenii care eşuează sunt cei care pleacă la drum cu frica de înfrângere. În schimb, cel care e dispus să sacrifice tot, omul care e dispus chiar să-şi dea viaţa pentru a-şi atinge obiectivul, acela e omul care va învinge în final. Iar eu vreau ca voi să fiţi dispuşi să luptaţi şi să muriţi pentru a obţine ce v-aţi propus. Acum, când ştiţi ce vreau de la voi, ridicaţi-vă şi luptaţi pentru a obţine ce ne-am propus“, e un fragment din discursul mobilizator al lui „Reghe“.

I-a făcut pe jucători să plângă

Nu e prima dată când tehnicianul de 39 de ani se foloseşte de un film motivaţional pentru a-şi pregăti elevii mental. Pe când era la Steaua, înaintea returului cu Ajax din 16-imile Ligii Europa, Reghecampf le-a arătat fotbaliştilor un film cu povestea emoţionantă a lui Derek Redmond. 

Atletul britanic era favorit să cucerească aurul la Jocurile Olimpice din 1992, însă la jumătatea cursei de 400 de metri a suferit o întindere şi n-a mai putut alerga. N-a abandonat însă, s-a ridicat, s-a târât până la linia de sosire în lacrimi, ajutat de tatăl său. „Când am văzut acele imagini în vestiar, ne-au dat lacrimile“, a povestit Latovlevici. Rezultatul? Steaua a învins Ajax cu 2-0 în retur, după ce pierduse în tur cu acelaşi scor, şi a obţinut calificarea în sferturile Ligii Europa la penalty-uri. 

E mare favorit să câştige trofeul

Al-Hilal e în finala Ligii Campionilor şi senzaţia e că şi soarta ţine cu echipa lui Reghecampf. Surprinzător, australienii de la Western Sydney au trecut de FC Seoul (Coreea de Sud) în cealaltă semifinală, după 0-0 în tur şi 2-0 acasă, şi vor întâlni formaţia din Riad în ultimul act.

Pe lângă faptul că a scăpat de un adversar mult mai puternic, FC Seoul, Al-Hilal e avantajată şi de program. Va juca turul, în deplasare, la 25 octombrie, iar returul acasă, la 1 noiembrie. Ultima dată când Al-Hilal a cucerit Liga Campionilor a fost în 2000, pe când echipa era pregătită de un alt român, Anghel Iordănescu.

Dacă va câştiga trofeul suprem în fotbalul asiatic la nivel de cluburi, „Reghe“ va încasa o primă de 500.000 de dolari din partea conducerii, iar Al-Hilal va juca în Campionatul Mondial al Cluburilor la finalul anului.

Dacă vom câştiga Liga Campionilor, iau 200.000 de euro din partea clubului, plus ce dau alţi oameni de pe lângă echipă. Fiecare jucător va lua vreo 300.000 – 400.000 de euro. Laurenţiu Reghecampf la Look TV  

Pintilii, acuzat de rasism

Mihai Pintilii a fost integralist în returul cu Al-Ain, dar a ieşit în evidenţă nu datorită prestaţiei sale pe teren, ci din cauza unui conflict cu vedeta gazdelor, Asamoah Gyan. Acesta a fost eliminat în minutul 70 din cauza unui fault extrem de dur asupra unui jucător saudit. Imediat, Pintilii a sărit la Gyan, iar africanul a lăsat de înţeles că românul l-a înjurat, făcând aluzie la culoarea pielii sale. „El ştie foarte bine ce a spus. Întrebaţi-l pe el. Ar trebui să fie foarte atent. Asta e tot ce pot spune acum, fiindcă sunt foarte nervos“, a declarat Gyan după meci.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite