Prima mare performanţă pentru Reghecampf la arabi: e în finala Ligii Campionilor. Când se va juca ultimul act

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plecat de la Steaua în vară, tehnicianul de 39 de ani merge pe urmele lui Anghel Iordănescu, antrenorul care a câştigat ultimul trofeu al Ligii Campionilor cu Al-Hilal.

Laurenţiu Reghecampf a ajuns la Al-Hilal, atunci când echipa se afla în sferturile Ligii Campionilor Asiei. În august, saudiţii au trecut de Al-Sadd (Qatar) după 1-0 acasă şi 0-0 în deplasare, iar „Reghe“ era în cărţi pentru a-şi onora promisiunea făcută în momentul prezentării: „Voi câştiga Liga Campionilor“.

Dacă „dubla“ din sferturi a fost tranşată la limită, paradoxal, Al-Hilal a avut o misiune mult mai uşoară în semifinale. Elevii lui Reghecampf s-au impus cu 3-0 acasă în faţa celor de la Al-Ain (Emirate), rezultat care a făcut ca înfrângerea din retur, 1-2, să nu mai conteze.

Marţi seara, în partida din manşa secundă, Al-Hilal a fost condusă la pauză, însă a egalat prin Al-Shamrani (65), ucigând speranţele gazdelor la o revenire spectaculoasă. Al-Ain a rămas în zece oameni după eliminarea lui Gyan (70), dar a înscris în inferioritate numerică, prin Kembo-Ekoko (78), rămânănd cu o victorie pentru statistici.

Al-Hilal a pierdut, în premieră, o partidă oficială cu Reghecampf pe bancă (Pintilii a fost integralist), însă sărbătoreşte calificarea în finala Ligii Campionilor.

Finala e în dublă manşă

Al-Hilal îşi va afla, miercuri la prânz, adversara din ultimul act. Western Sydney (Australia) va primi, acasă, vizita celor de la FC Seoul (Coreea de Sud), după ce prima manşă s-a încheiat 0-0.

Finala Ligii Campionilor Asiei se va disputa în dublă manşă, la 25 octombrie şi 1 noiembrie. Învingătoarea va evolua în Campionatul Mondial al Cluburilor.

Al-Hilal n-a mai câştigat Liga Campionilor Asiei din 2000, de pe vremea când gruparea saudită era pregătită de Anghel Iordănescu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite