EXCLUSIV Oltchim riscă o amendă drastică şi interzicerea dreptului de a juca trei ani în cupele europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa din Vâlcea ar putea fi amendată cu 50.000 de euro şi exclusă timp de trei ani din competiţiile europene dacă oficialii Oltchimului vor înscrie iniţial echipa în Liga Campionilor şi apoi se vor răzgândi din raţiuni financiare.

Decizia Oltchimului de a pune pe liber jucătoarele cu salarii mari şi de a se reorienta către handbaliste tinere pune în pericol participarea echipei în sezonul viitor al Ligii Campionilor. Aflată în faţa unei reorganizări drastice, din punct de vedere financiar, echipa din Râmnicu Vâlcea vrea să renunţe la participarea în Liga Campionilor, dar trebuie să cântărească bine acest pas.

„Cei de la Vâlcea trebuie să se hotărască până la 11 iunie dacă înscriu echipa în Liga Campionilor. Dacă nu, rămânem doar cu HCM Baia Mare, vicecampioana României. Pe de altă parte, Oltchimul trebuie să gândească bine această decizie. Dacă aleg să participe în Ligă şi apoi se răzgândesc, EHF (n.r. Federaţia Europeană de Handbal) va amenda clubul cu 50.000 de euro şi va suspenda dreptul de participare în cupele europene pentru următorii trei ani. Vă daţi seama ce înseamnă această amendă pentru ei. În situaţia financiară actuală a clubului, şi un leu contează“, a spus Cristian Gaţu, preşedintele FRH exclusiv pentru „Adevărul“.

Gaţu îi aşteaptă, azi, pe oficialii Oltchimului la discuţii pentru a clarifica situaţia. Dacă gruparea vâlceană renunţă să participe în cupele europene, ţara noastră va avea o singură reprezentantă în Liga Campionilor, pe HCM Baia Mare, care va juca mai multe tururi preliminare în drumul spre grupe.

Daniel Kotecz director sportiv HCM Baia Mare: Un astfel de caz, ca o echipă din prima urnă valorică să se retragă din Ligă, n-a mai fost, nu doar în România, ci nici în Europa.

Baia Mare vrea locul Oltchimului

În condiţiile în care sunt şanse mari ca Oltchim să abandoneze Liga Campionilor, cei de la HCM Baia Mare îşi doresc să profite de această situaţie, astfel încât echipa să fie scutită de participarea în preliminarii. „Dacă Oltchim nu se va înscrie oficial, iar EHF ne va permite, noi ne dorim să jucăm în grupe, în locul Oltchimului. În acest caz, România ar pierde al doilea loc de Liga Campionilor şi ar mai putea avea unul, doar dacă EHF ar acorda un wild-card“, a declarat directorul sportiv al celor de la HCM Baia Mare, Daniel Kotecz.

CITIŢI ŞI:

Adio, Oltchim! Cea mai titrată echipă din handbalul românesc s-a desfiinţat

Oltchim explică situaţia echipei: de ce pleacă jucătoarele şi care este viitorul clubului vâlcean

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite