Europensionarii: cine sunt cei nouă jucători care au prins lotul pentru Euro 2008 şi speră să joace şi la Euro 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionatul European a făcut ca, brusc, Liga I să devină o competiţie foarte atractivă pentru nume mari din fotbalul românesc.

Tot ce a făcut Gigi Becali, începând din vara trecută până acum, a demonstrat, în mod clar, că patronul Stelei n-a avut niciun pic de încredere în antrenorul Mirel Rădoi.

Atunci când l-a învestit pe banca roş-albaştrilor, latifundiarul i-a strigat fostului mijlocaş: „Finule, te fac antrenor de Liga Campionilor“. De fapt, Becali mai mult l-a încurcat pe Rădoi, începând cu transferurile low-cost şi continuând cu declaraţiile prin care a destabilizat echipa. Iar acum, ultima mutare aprobată de finanţatorul campioanei demonstrează cum acesta l-a desconsiderat pe finul său.

Gabi Tamaş, un fotbalist dat afară în vară de Rădoi pe motiv de indisciplină, a fost readus la club în baza relaţiilor strânse pe care le are cu familia Reghecampf. Becali susţine că şi-a luat măsuri de precauţie în cazul acestui transfer, însă e clar că, readucându-l pe Tamaş la echipă, l-a mai desconsiderat o dată pe Rădoi. „Într-o zi sau două vine Tamaş. Nu-i dau niciun ban. Îi pun clauză că dacă bea, a doua zi e dat afară! Până în vară, va avea salariu lunar de 1.000 de euro, apoi contract pe încă un an, cu o sumă mai mare şi un bonus, în cazul intrării în grupele Ligii Campionilor“, a detaliat latifundiarul din Pipera. 

Eternă rezervă în liga a doua din Anglia

Există un semn de întrebare în ceea ce priveşte fotbalistul Gabi Tamaş. Ajuns la 32 de ani, el a semnat cu Cardiff, formaţie din liga a doua engleză, după ce Steaua i-a reziliat contractul la începutul stagiunii. A devenit însă o eternă rezervă la trupa care se află pe locul 9 în Championship în acest moment. 

Tamaş n-a prins niciun minut în campionat, a fost rezervă neutilizată în zece jocuri şi a evoluat într-o singură partidă oficială pentru Cardiff, 0-1 cu Shrewbury, în Cupa Angliei, la 10 ianuarie.

Deşi are două meciuri jucate în ultimele şapte luni, Tamaş şi-a propus un obiectiv îndrăzneţ. „Nu-l interesează banii acum, el vrea să demonstreze ceva şi să prindă Euro 2016“, a dezvăluit Gigi Becali. 

Chiar dacă cifrele sale sunt mai degrabă demne de un fotbalist care se apropie de „pensie“ decât de unul care să joace la Euro 2016, Tamaş nu e singurul fost internaţional care ţinteşte revenirea în circuitul primei reprezentative. 

Marica (Steaua) şi Mutu (ASA Târgu-Mureş) sunt în situaţii similare, iar lotul României pentru turneul final poate cuprinde nouă jucători care au fost selecţionaţi şi de Victor Piţurcă pentru Euro 2008. „Adevărul“ prezintă situaţia acestor nume care visează la turneul final din Franţa.

Reghe mi-a spus că-l vrea pe Tamaş. În vară, l-am dat afară pentru că aşa a vrut Rădoi şi am fost şi eu de acord. Acum, Reghe îl vrea pe Tamaş. Dacă îl vrea, îl luăm! Gigi Becali finanţator Steaua

Au fost la Euro 2008, vor şi la Euro 2016

Nume Vârstă Club Statut

Săpunaru 31 Pandurii Titular

Raţ 34 Rayo Vallecano Accidentat

Tamaş 32 Steaua Rezervă

D. Goian 35 Asteras Titular

Marica 30 Steaua Titular

Mutu 37 ASA Tg. Mureş Rezervă

Moţi 31 Ludogoreţ Titular

Şt. Radu 29 Lazio Titular

D. Niculae 33 Astra Titular  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite