Euro 2020 a făcut încă o victimă! Ce selecţionată de top şi-a dat afară antrenorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
frank de boer

Parcursul Olandei de la turneul continental, eliminată în faza optimilor de finală, i-a fost fatal antrenorului Frank de Boer, anunţul despărţirii de tehnician fiind făcut, marţi, de Federaţia olandeză de fotbal.

Cele trei victorii din grupa C, 3-2 cu Ucraina, 3-0 cu Macedonia de Nord şi 2-1 cu Austria le-au hrănit olandezilor speranţele că prima reprezentativa va avea un parcurs foarte lung la acest turneu final. Din păcate pentru ei, a venit eşecul neaşteptat din optimi, 0-2, cu Cehia, după un meci în care "Portocala mecanică" nu a avut niciun şut pe poartă.

Valul de critici la adresa Frank de Boer nu a rămas fără efect, Federaţia olandeză de fotbal anunţând despărţirea de comun acord de antrenorul în vârstă de 51 de ani, în condiţiile în care înţelegerea dintre cele două părţi era valabilă până la 31 decembrie 2022.

"Am luat decizia să nu mai continui la echipa naţională. Obiectivul nu a fost atins, este clar. Când am fost contactat pentru a deveni selecţionerul Olandei în 2020, m-am gândit că este o onoare şi o provocare, dar eram conştient că presiunea de pe umerii mei va creşte după eliminarea de la EURO. Nu ar fi fost un lucru benefic, nici pentru mine, nici pentru echipă, mai ales că ne aflăm în preliminariile Campionatului Mondial. Le mulţumesc tuturor fanilor şi jucătorilor", a transmis şi Frank de Boer, citat de digisport.ro.

De Boer, 51 de ani, a preluat echipa batavă în septembrie 2020, după ce Ronald Koeman a plecat de la naţională pentru a antrena formaţia FC Barcelona, şi a strâns 15 meciuri pe banca primei reprezentative (8 victorii, 4 remize şi 3 înfrângeri). Obiectivul minim al naţionalei olandeze era la această competiţie atingerea fazei sferturilor de finală.

Selecţionerul Macedoniei de Nord, Igor Angelovski, a fost primul tehnician de la Euro 2020 care şi-a anunţat plecarea de la echipa naţională, după ce echipa sa a părăsit competiţia încă din faza grupelor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite