Emil Boc vrea să-şi crească popularitatea prin fotbal: primarul Clujului a trimis o scrisoare către Federaţia Română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambele echipe clujene, CFR şi Universitatea, sunt la retrogradare în campionat, însă omul politic vrea să profite de o situaţie fericită în competiţia KO.

Universitatea Cluj s-a calificat în finala Cupei României după 50 de ani, iar elevii lui Adrian Falub vor întâlni Steaua, la 31 mai, în partida care va încheia, oficial, sezonul 2014-2015.

Iniţial, ultimul act al competiţiei KO ar fi trebuit să aibă loc pe „Arena Naţională“, însă această variantă nu mai pare a fi de actualitate, în condiţiile în care Steaua a ajuns în finală şi, dacă partida s-ar disputa în Capitală, atunci Rusescu şi colegii săi ar avea un avantaj în faţa Universităţii. Ceea ce n-ar fi corect într-o competiţie în care se bate moneda pe fair-play.

Paradoxal, clujenii nu ţin cont de acest aspect şi insistă ca finala Cupei României să aibă loc, la Cluj, iar primarul Emil Boc a trimis o scrisoare către Federaţia Română de Fotbal în acest sens.

Ce a scris?

„Ne adresăm dvs. în numele comunităţii municipiului Cluj-Napoca şi a tuturor iubitorilor fotbalului din Transilvania, cu scopul de a face cunoscute cîteva aspecte pe care vă rugăm să le aveţi în vedere la stabilirea locului de desfăşurare a finalei Cupei României la fotbal.

Stadionul Cluj Arena dispune de toate facilităţile necesare găzduirii unui eveniment de asemenea importanţă, fiind unul dintre cele mai moderne din Europa de Est, conform clasificării UEFA. Într-o perioadă în care doar trei oraşe din ţară se pot mîndri cu o infrastructură modernă în ceea ce priveşte stadioanele, Clujul a fost ocolit în atribuirea unei competiţii importante, iar găzduirea finalei Cupei României ar reprezenta o reparaţie morală“, a scris Emil Boc.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite