Elisabeta Lipă cere oficial explicații de la FRG în cazul sportivului maltratat. „Cum e posibil așa ceva?”

0
Publicat:

Scandalul cu adolescentul de 15 ani maltratat de colegii săi de la lotul național de gimnastică a ajuns și la urechile Agenției Naționale pentru Sport, condusă de fosta mare sportivă Elisabeta Lipă. Șefa sportului românesc a trimis deja o notificare oficială către FR de Gimnastică, pentru a afla circumstanțele cazului.

Elisabeta Lipă așteaptă explicații legate de incidentul de la lotul de juniori. Foto Sportpictures
Elisabeta Lipă așteaptă explicații legate de incidentul de la lotul de juniori. Foto Sportpictures

ProSport a dezvăluit că agresorii și-au imobilizat victima de un calorifer, apoi au tuns-o, au dezbrăcat-o, au forțat-o să consume alcool, au scrumat deasupra sa și au mimat un joc sexual cu ea. Povestea a fost confirmată de oficiali ai FRG, care o vor discuta într-un viitor Comitet Executiv. Acum, și ANS cere explicații urgente din partea șefilor gimnasticii românești. „Aștept oficial un răspuns pentru că i-am notificat să ne spună cum e posibil așa ceva”, a declarat Elisabeta Lipă, președinta Agenției Naționale pentru Sport.

Se va sesiza și CNCD

Incidentul nu a fost reclamat la poliție, însă juristul Cristian Jura, membru al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (victima este de etnie maghiară) spune că lucrurile nu vor fi mușamalizate. ”Din informațiile apărute în ProSport, se pare că ne aflăm în prezența unui caz extrem de sensibil. În conformitate cu noua Procedură de soluționare a petițiilor din 2024, voi propune Colegiului Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării să analizeze circumstanțele în care s-au produs aceste fapte și să se autosesizeze”, a declarat Cristian Jura, membru al CNCD.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite