Durerile menstruale au doborât-o: Zheng, declaraţii sincere după eliminarea de la French Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Qinwen Zheng s-a luptat admirabil la French Open
Qinwen Zheng s-a luptat admirabil la French Open

Qinwen Zheng (China, 19 ani, 74 WTA) a făcut furori, la Paris, în drumul ei spre optimile turneului. Din păcate pentru ea, aici, pe lângă Iga Swiatek (Polonia, 20 de ani, 1 WTA), a avut de înfruntat şi o altă adversară: propria ei condiţie fizică!

Aventura frumoasă a chinezoaicei Zheng la Roland Garros s-a încheiat după un meci în care s-a luptat admirabil, cu Swiatek. După 2 ore şi 40 de minute, a fost 6-7, 6-0, 6-2 pentru liderul mondial. Care a înregistrat a 32-a victorie succesivă în circuitul feminin!

Revenind la Zheng, aceasta a rămas cu satsfacţia unui parcurs reuşit, cu victorii la Zanevska (62 WTA), Halep (19 WTA) şi Cornet (40 WTA). Elanul lui Zheng a fost tăiat, în optimi, şi din cauza faptului că, în plin turneu, a fost lovită de probleme menstruale. Potrivit presei internaţionale, după partida cu Swiatek, a doua chinezoaică din clasamentul mondial a vorbit deschis despre această situaţie.

Ce a spus Qinwen Zheng?

*Am avut dureri de stomac şi am încercat să-mi păstrez nivelul de joc, dar, în ultimele două seturi, pur şi simplu, n-am mai putut. Din păcate, în astfel de momente e foarte greu.

*Problema a fost de dinaintea partidei. Lucruri de fete. Prima zi e întotdeauna atât de grea şi apoi trebuie să intri pe teren, să joci un meci. Mi-aş fi dorit să fiu bărbat pe teren, ca să nu mai am de suferit din astfel de cauze.

55 e locul pe care îl ocupă acum Qinwen Zheng în clasamentul live, actualizat în timp real, aceasta fiind cea mai bună clasare din cariera ei de până acum.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite