După un deceniu la Doneţk, Răzvan Raţ se va despărţi de Şahtiorul lui Lucescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Raţ va pleca în vara lui 2013 de la Şahtior Doneţk. FOTO Rpressport/Răzvan Păsărică
Răzvan Raţ va pleca în vara lui 2013 de la Şahtior Doneţk. FOTO Rpressport/Răzvan Păsărică

Şahtior Doneţk vrea să renunţe la serviciile lui Răzvan Raţ odată cu expirarea contractului acestuia, în iunie 2013.

Răzvan Raţ nu mai este o prioritate pentru oficialii clubului Şahtior Doneţk. Fundaşul stânga are contract cu echipa ucraineană până în vara anului viitor, însă până atunci este nevoit să ia în calcul varianta unui transfer, potrivit GSP.

O variantă viabilă pentru fotbalistul în vârstă de 31 de ani ar fi mutarea la o echipă din zona arabă, dar care ar pune în pericol selecţionarea fundaşului la echipa naţională tocmai în anul decisiv pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2014. 

Pentru a rămâne la formaţia antrenată de Mircea Lucescu, Raţ ar fi dispus să accepte scăderea salariului său, de la 1.5 milioane la 900.000 de euro, însă acest lucru nu pare să mulţumească clubul. Unul dintre motivele care l-ar determina pe internaţionalul român să rămână în ţara al cărei fotbal îl joacă de mai bine de 10 ani este faptul că e căsătorit cu o ucraineancă.

Între timp, Raţ îşi doreşte să ajungă în finala Champions League cu Şahtior, alături de care a avut un an excelent: „Suntem în următoarea rundă de Liga Campionilor, avem în campionat un avans considerabil la sfârşitul turului şi după trei etape din retur. A fost un an bun pentru noi, foarte bun. Urmează să ne pregătim pentru dubla cu Dormunt, un adversar foarte greu. Îmi doresc să pot să ajung să joc anul acesta o finală a Ligii Campionilor“.

Şahtior va merge în Spania pentru cantonamentul de iarnă, unde va pregăti confruntarea cu Borussia Dortmund, din faza optimilor Champions League. În campionatul intern, echipa lui Mircea Lucescu are 17 victorii din 18 posibile şi este lider în clasament, la 13 puncte de poziţia secundă.

În cele 10 sezoane petrecute în tricoul lui Şahtior, Raţ a câştigat tot atâtea trofee interne: şase titluri şi patru cupe ale Ucrainei , plus Cupa UEFA (2009). La naţionala României, fundaşul numără 86 de selecţii şi ocupă locul al optulea în clasamentul all-time al prezenţelor în echipa tricolorilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite