Dumitru Dragomir sfidează orice logică: „Barajul a fost perfect legal. TAS-ul a greşit grav! LPF nu are nicio implicare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Dragomir consideră că LPF nu are nicio vină în cazul retrogradării Rapidului de către TAS
Dumitru Dragomir consideră că LPF nu are nicio vină în cazul retrogradării Rapidului de către TAS

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a explicat cum vede cazul retrogradării Rapidului de către TAS şi reprimirii Chiajnei în Liga 1, precizând că LPF este absolvită de orice vină, Mircea Sandu fiind singurul vinovat pentru tot acest circ.

UPDATE Iată toate declaraţiile făcute de Dumitru Dragomir în conferinţa de presă:

"FRF a vrut să lovească în banii de la televiziuni, în cluburi, în banii primiţi de cluburi. Asta s-a vrut, vă spun eu! Sandu ne-a spus că suntem sclavii televiziunilor, dar nu e aşa. Sunt invidii foarte mari pe tema asta. Încerc să mă gândesc la retragere şi eu, m-am săturat de tot. Eu mă pot gândi vreo 15-20 de ani, nu e problemă. Dar sunt sătul. Eu nu îl acuz pe preşedintele FRF că încalcă regulamentul, dar situaţia asta i-a scapat.

Oricare din variante alegeam era greşită. Comisia de Licenţiere a greşit pentru că nu a dat aviz provizoriu Rapidului, până la aprobarea planului de reorganizare. Dar nu au vrut aşa ceva! În momentul în care "U" Cluj a câştigat la TAS, trebuia revizuit dosarul Rapidului.

Proşti sunt cei de la Rapid dacă nu dau în judecată! Comitetul Executiv trebuia să pună în practică propunerile LPF, nu de la fotbal feminin sau sindicate! Noi trebuia să fim mai maleabili la Comisia de Licenţiere. De acolo au plecat toate neplăcerile din ultimii trei ani. Eu de la Comisie am primit un document fals şi am dat bani Craiovei."Suntem în rahat, să mă scuzaţi, pentru că TAS-ul a decis greşit, pentru că s-a greşit în Comitetul Executiv. Nu avem curaj să recunoaştem că s-a greşit. Prostia asta au făcut-o toţi fraierii, inclusiv TAS-ul.

Uitati-vă la mine, sunt gras, dar nu prost! Când am văzut că responsabilitatea cade pe ăla de la sindicate, păi normal că am votat! A venit ca o mănuşă treaba asta, de ce să nu recunosc? Dar nu eu am condus şedinţa. Păi ce trebuia să facem? Să încalcăm regulamentele? Oi fi eu bătrân, dar nu am greşit. E greu să greşesc eu, ştiţi bine.

Nu sunt supărat pe Sandu, dar n-a spus o vorbă frumoasă de mine în 20 de ani. Eu am spus mereu. Am considerat mereu că sunt într-o echipă cu el, dar nu ştiu dacă el a considerat asta. Eu nu l-am auzit pe Sandu vorbind frumos de mine, mai ales că suntem prieteni. Ne-a făcut neprofesionişti, ne-a făcut în toate felurile. M-am înţeles cu Mircea Sandu pentru 16 echipe, e corect. Dar când am revenit în Bucureşti mi-am pus avocaţii la treabă şi ei mi-au zis că e obligatoriu cu 18 echipe. M-am dus la el şi i-am transmis ce au spus avocaţii, iar el a spus că discutăm în Comitetul Executiv. Acolo el nu a fost de acord cu regulamentul şi Adunarea Generală şi eu am făcut scena aia, i-am spus că iar ajungem la DNA. Sandu, văzând că eu nu o las moale, a amânat şedinţa. Văzând că nu se poate fără 18 echipe, a reintrodus articolul 20 şi s-a ajuns la tâmpenia barajului. Eu vă spun acum, asta cu barajul e o greşeala. Pe mine m-a deranjat că el a spus că nu a votat. Eu am votat, dar nu spun cum.

Barajul a fost perfect legal, mai ales că nici Chiajna şi nici Rapidul nu au contestat asta. O spun cu toată răspunderea, TAS-ul a greşit şi a greşit grav. Rapidul şi FRF nu s-au apărat şi au greşit. LPF nu are nicio implicare.
FRF trebuia să supună aprobării propunerile noastre. S-au propus? Nu, nu s-a luat în considerare ce am spus noi. A ridicat mâna domnul Costin şi a propus ceva ce a convenit tuturor pentru că raspunderea e a sindicatelor. Am luat prostia în brate! Dar nu eu am condus şedinta Comitetului Executiv, Sandu a condus-o!

El ne-a cerut un punct de vedere. Noi am zis că temeiul propunerii este cuprins în regulamentul FRF. În cazul în care propunerea noastră nu va fi adoptată de Comitetul Executiv, considerăm că locurile vacante pot fi completate cu echipele retrogradate. Eu nu am vrut să fac panarama asta. Ce am spus în continuare? Am zis, astfel considerăm că sunt posbile urmatoarele variante - în cazul în care "U" Cluj nu are succes la TAS, menţinerea în Ligă a Rapidului şi Universităţii, luând în considerare meritul sportiv; menţinerea în Liga 1 a Concordiei Chiajna şi a Iaşului, luând în considerare criteriul financiar. În cazul în care "U" are succes la TAS, menţinerea în Liga 1 a Rapidului, luând în considerare meritul sportiv sau a Chiajnei, luând în considerare criteriul financiar.

De ce s-a ajuns aici? Pentru că Regulamentul spune că noi trebuie să avem 18 echipe în Liga 1. E aprobat de Adunarea Generală. Noul statut şi regulament, făcut în 2011, spune clar că Liga 1 are 18 echipe şi 34 de etape. Păi cum puteam eu, Dumitru Dragomir, preşedintele LPF, să încalc regulamentul? Sandu a spus că nu a votat propunerea noastră, dar nu trebuia să spună asta. Dânsul a votat ceva împotriva Adunării Generale? Dacă a spus asta, trebuie să îşi retragă fraza, nu e bine pentru el. Ce, a votat împotriva Adunării Generale şi a Regulamentului? 

CITIŢI ŞI:

Războiul ia amploare. Dragomir îl ameninţă pe Sandu: „Riscă un caz penal“. Atac dezgustător la Duckadam

Sandu şi Dragomir, ruptură totală după 20 de ani: de la ce s-au certat violent şi cine a fost numit „sluga televiziunilor“

Cazul Rapid. Cum ne-am făcut de râs în lume: culisele celui mai ruşinos episod din fotbalul românesc de după Revoluţie

Ei ne conduc fotbalul de peste 20 de ani: filmul declaraţiilor tragicomice date de Dumitru Dragomir şi de Mircea Sandu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite