Drumul spre Euro 2024 se face cu arma în mână. Naționala Israelului, păzită ostentativ, la București, cu mitraliera de agenții Mossad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scene șocante pe Aeroportul Henri Coandă, la sosirea naționalei Israelului la București, pentru partida cu România, contând pentru preliminariile Euro 2024. Jucătorii și staff-ul naționalei au fost păziți de numeroși agenți Mossad înarmați până în dinți, cu mitraliere!

Naționala Israelului și agenții care o păzesc. Foto GSP
Naționala Israelului și agenții care o păzesc. Foto GSP

Pentru israelieni poate că e normal, dar pentru restul lumii acest lucru pare o exagerare. Pentru că nici la vizitele șefilor de stat nu vezi așa ceva: agenți înarmați ostentativ, cu mitralierele la vedere și cu degetul pe trăgaci, pășind prin cel mai mare aeroport la țării. E de înțeles pe de o parte acest gen de acțiuni intimidante, dar se poate face și altfel, cu armele la îndemână, dar ascunse vederii. Ne întrebăm ce s-ar fi întâmplat dacă un fan mai insistent s-ar fi apropiat de jucătorii israelieni. Ar fi fost ciuruit de echipa de securitate?

Autocarul a fost scotocit de agenți înainte de îmbarcarea jucătorilor. Foto GSP
Autocarul a fost scotocit de agenți înainte de îmbarcarea jucătorilor. Foto GSP

Naționala Israelului a ajuns în această noapte la București pentru meciul cu selecționata României, care va avea loc sâmbătă, 9 septembrie de la ora 21:45. Jucătorii au fost păziți din toate părțile la aterizarea pe aeroportul Otopeni. Securitatea a fost sporită pentru sosirea jucătorilor și a staff-ului din „Țara Sfântă”. Aceștia au fost protejați de forțele de ordine israeliene, cărora li s-au adăugat și cele din România.

La plecarea din aeroport, atât agenți ai Mossad cu arma în mână cât și efective din brigada specială de intervenție a Jandarmeriei au asigurat paza echipei. În timpul escortării s-a format un paravan între ceilalți călători și jucători pentru ca cei din urmă să ajungă în siguranță la autocare.

Meciul România - Israel se joacă sâmbătă, de la ora 21.45, pe Arena Națională, fiind televizat de Prima TV. La partidă se anunță o asistență-record, de peste 40.000 de spectatori. Naționala ”tricoloră” este pe locul 2 în grupa de calificare la Euro 2024, cu 8 puncte, unul mai mult decât adversara de mâine.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite