Drama lui Tătărușanu: italienii s-au îngrozit și ei când au văzut în ce situație a ajuns la 38 de ani

0
Publicat:

Când a ales petrodolarii arabilor, semnând cu Abha pentru un salariu stagional de 1,8 milioane de euro, în mod cert, Ciprian Tătărușanu nu și-a făcut mari speranțe din punct de vedere sportiv.

Ciprian Tătărușanu, la Abha. FOTO: Captura TV
Ciprian Tătărușanu, la Abha. FOTO: Captura TV

Pentru că, după o viață în fotbal, era conștient și el că semnează unul din ultimele contracte din carieră și, firește, a pus banii pe primul loc. În plus, cu siguranță, „Tătă“ s-a documentat și a aflat și el că ajunge la o formație mică din Regat, un fel de Hermannstadt la noi. Pentru că Abha a promovat la capătul sezonului 2018-2019 și, între timp, a avut următoarele clasări în prima ligă:

*2019-2020: locul 9 din 16

*2020-2021: locul 13 din 16

*2021-2022: locul 9 din 16

*2022-2023: locul 12 din 16

Din păcate pentru Tătărușanu însă, fix în acest sezon, odată cu sosirea lui la club, Abha traversează cea mai mare criză, de când e în prima ligă saudită. Dovadă și faptul că acum, când mai sunt două etape, Abha e penultima în clasament, locul 17 din 18, la două puncte de poziția a 15-a, prima care asigură rămânerea în Saudi Pro League.

Problema e că, deși programul ține în viață speranțele salvării – Abha întâlnește Al-Khaleej (locul 11) și ultima clasată Al-Hazm în ultimele două runde – echipa lui Tătărușanu e fruntașă la niște capitole nedorite. Concret, are cele mai multe înfrângeri, 19 în 32 de partide, la egalitate cu Al-Akhdoud, formație la care evoluează românii Andrei Burcă și Florin Tănase. Dar și cele mai multe goluri încasate: 84! Această a doua statistică e cu adevărat șocantă, în condițiile în care până și ultima clasată Al-Hazm a luat „doar“ 73 de goluri.

Revenind la Tătărușanu, el a primit 81 de goluri în campionat – a lipsit într-o partidă – și încă trei în cupă. Așa că tot cifra 84 figurează în dreptul său în actuala stagiune. Pe scurt, fostul internațional român a fost „ciuruit“, traversând cel mai negru sezon din cariera sa din acest punct de vedere. Și când ne amintim că „Tătă“ are, totuși, un CV în care figurează cluburi precum AC Milan, Lyon sau Fiorentina, ne dăm seama că ce a trăit în Arabia Saudită a fost cu adevărat crunt pentru el. Acest lucru a fost sesizat și de jurnaliștii de la „Gazzetta dello Sport“. Care s-au îngrozit, văzând unde a ajuns goalkeeper-ul care și-a făcut un nume în Serie A.

Sezon de coșmar pentru fostul portar al lui Milan. Tătărușanu a încasat 84 de goluri, iar echipa lui are cea mai slabă apărare din întreg campionatul. Multe erori din partea lui Tătărușanu, unele la care nu te-ai aștepta de la un portar de vârsta lui. Dintr-un element de siguranță, Tătărușanu a devenit câlcâiul lui Ahile. Doar patru meciuri fără gol primit“, au notat jurnaliștii italieni, citați de Digi Sport.

Românii sunt în subsolul clasamentului

Nu doar Ciprian Tătărușanu se chinuiește, pe bani mulți ce-i drept, în Arabia Saudită. Dacă luăm clasamentul de la coadă, vom vedea că doar ultima clasată Al-Hazm n-are niciun român în lot:

*Locul 14, Al-Riyadh – Îl are pe Alin Toșca. Acesta e accidentat și n-a mai jucat din noiembrie anul trecut.

*Locul 15, Al-Taee – Cu Andrei Cordea în lot. Fostul jucător al FCSB-ului are 27 de partide și două reușite în acest sezon.

*Locul 16, Al Akhdoud – Echipa unde evoluează Andrei Burcă (28 de meciuri, 6 goluri) și Florin Tănase (25 de meciuri, 2 goluri). Amândoi figurează în lotul lărgit al stranierilor pentru Euro 2024.

În Saudi Pro League, după etapa cu numărul 34, ultima, vor merge în liga secundă ocupantele locurilor 16, 17 și 18. Așa că sunt șanse mari să avem echipe cu jucători români care vor dispărea din prima ligă.

În actuala stagiune, dintre românii care activează în Regat, Cosmin Contra (48 de ani) și Nicolae Stanciu (31 de ani) o duc cel mai bine. Sub comanda fostului selecționer, Damak e pe 10 din 18, fără nicio grijă pentru rămânerea în prima ligă.

Când a luat „Tătă“ cele mai multe goluri

Sezon Echipă Meciuri / Goluri primite

2023-2024 Abha 34 / 84

2016-2017 Fiorentina 44 / 59

2015-2016 Fiorentina 39 / 43

2010-2011 Steaua 47 / 41

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite