Dragoş Luscan, preparatorul fizic al lui David Popovici: „Simona Halep să fie despăgubită!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dragoş Luscan, preparator fizic care a colaborat cu Simona Halep, și care face parte din echipa campionului la înot David Popovici, e surprins că jucătoarea de tenis e suspendată provizoriu de atâta vreme – aproape 8 luni – în condițiile în care nu a fost judecată și ar trebui să profite de prezumpția de nevinovăție.

Simona Halep nu știe ce pedeapsă va primi în urma scandalului de dopaj. Foto EPA EFE
Simona Halep nu știe ce pedeapsă va primi în urma scandalului de dopaj. Foto EPA EFE

Mai mult, el speră ca jucătoarea noastră să fie despăgubită pentru faptul că a fost ținută în afara circuitului WTA o lungă perioadă de timp. În curând se vor împlini 8 luni de când Simona Halep nu a mai jucat un meci oficial de tenis și 6 luni de când fostul lider al clasamentului mondial a fost suspendată provizoriu, după ce a fost descoperită pozitiv la un control antidoping.

„E una dintre cele mai mari sportive pe care le-a avut ţara asta. Îmi pare rău că trece prin aceste momente. Mă îngrijorează că se prelungeşte atât de mult situaţia. Sper să nu fie o pedeapsă, dar deja stă de foarte mult timp şi nu ştie ce să facă.

Nu crede că este finalul carierei jucătoarei

Deja, practic, ea ispăşeşte o suspendare. Nu joacă de atât de mult timp. Sper să fie nevinovată şi să găsească ea o variantă să fie despăgubită pentru această perioadă. Sunt amărât şi nici nu o pot ajuta. Cu siguranţă nu este acesta finalul de carieră pentru Simona Halep”, a declarat Dragoș Luscan, pentru As.ro.

Simona Halep a fost depistată pozitiv după meciul pierdut în primul tur la US Open 2022, pe 29 august, în compania Dariei Snigur, din Ucraina, scor 2-6, 6-0, 4-6. În corpul ei a fost găsită o cantitate de Roxadustat, substanță interzisă prin regulament de WADA. De atunci au apărut o mulțime de informații și detalii, dar nimic concret în ceea ce privește cazul Halep.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite