Djokovici, răstignit de un jurnalist „New York Times“: Cum a lăsat Novak un jucător fără 21.000 de dolari

0
Publicat:

Nu toată lumea e de partea lui Nole, în povestea excluderii sale de la US Open 2022 (29 august - 11 septembrie) din cauza vaccinării.

Novak Djokovici a jucat ultima dată, la 10 iulie, în finala de la Wimbledon. FOTO: Arhiva Adevărul
Novak Djokovici a jucat ultima dată, la 10 iulie, în finala de la Wimbledon. FOTO: Arhiva Adevărul

De pildă, jurnalistul Ben Rothenberg, care semnează inclusiv în „The New York Times“, l-a făcut praf pe sârb pe rețelele de socializare. Trebuie precizat că nu e prima dată când Rothenberg are o asemenea reacție vizavi de Djokovici, el fiind cunoscut în lumea tenisului ca un contestatar al lui Nole.

Acum, Rothenberg s-a legat de faptul că Djokovici, știind că nu poate intra în SUA fără certificat de vaccinare, s-a înscris, totuși, pe lista participanților la US Open, sperând ca o decizie de ultim moment din partea autorităților să faciliteze intrarea sa în SUA.

„Dacă Djokovici vrea să meargă pe acest drum al egoismului și să aștepte, cât poate de mult, în detrimentul celorlalți, atunci aceasta e alegerea sa. Eu doar subliniez ce se întâmplă, fiindcă e o nebunie să vezi o vedetă, care știe că nu poate intra în SUA, potrivit legilor aflate în vigoare (din cauza alegerilor sale), dar care menține această situație. Statele Unite au această politică privind intrarea în țară, cu certificat de vaccinare, începând din noiembrie 2021. Și e foarte puțin probabil ca lucrurile să se schimbe în următoarele 48 de ore“, a scris Rothenberg.

Ben Rothenberg, un nume important în lumea tenisului. FOTO: Facebook
Ben Rothenberg, un nume important în lumea tenisului. FOTO: Facebook

La ce s-a referit însă jurnalistul american? Dacă Nole s-ar fi retras de la US Open, știind că nu poate intra în America, organizatorii ar fi refăcut în timp util lista participanților. Drept urmare, spaniolul Pol Martin Tiffon (23 de ani, 242 ATP) ar fi prins un loc pe tabloul calificărilor. Simpla prezență a ibericului aici i-ar fi adus un premiu de 21.000 de dolari. Vorbim despre o sumă egală cu cea câștigată până acum de Tiffon, în acest sezon. Așadar, din cauza lui Djokovici, ibericul a ratat o oportunitate foarte mare pentru el, în primul rând din punct de vedere financiar. De aici și acuzele lui Rothenberg la adresa lui Djokovici pe care l-a catalogat ca fiind „egoist“.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite