Djokovici are certificat verde de calitate: Cifrele sârbului sunt fabuloase

0
Publicat:

Urâte vremuri trăiesc iubitorii de restricții pandemice! Pentru că măsurile atât de savurate de ei au ajuns în coșul de gunoi al istoriei, în frunte cu certificatul verde al vaccinării.

Djokovici, coșmarul celor care ar fi vrut ca lumea să fie împărțită între vaccinați și nevaccinați.
Djokovici, coșmarul celor care ar fi vrut ca lumea să fie împărțită între vaccinați și nevaccinați.

Acesta s-a cam îngălbenit din moment ce n-a mai văzut lumina zilei, fiind de domeniul trecutului în majoritatea țărilor. Inclusiv Australia, care anul trecut a furnizat cel mai mediatizat scandal legat de acest certificat, cu expulzarea lui Novak Djokovici, a renunțat, între timp, la acest document. Iar la cum joacă Nole, în primul Grand Slam din 2023, pare că doar o eventuală excludere a sa, tot din cauza vaccinării, l-ar putea opri din drumul său spre trofeu, la Melbourne.

Ieri, în ultimul sfert de la Australian Open 2023, campionul sârb l-a spulberat pe rusul Andrey Rublev (25 de ani, 6 ATP), scor 6-1, 6-2, 6-4. Rezultatul a lungit două serii fantastice pentru Nole. Primul e legat de acest sezon, în care Novak are zece victorii în zece meciuri. Primele sale cinci partide câștigate i-au adus trofeul, la Adelaide. Celealte cinci victorii, la Australian Open 2023 – are un singur set pierdut până acum! – l-au trimis în careul de ași al competiției. Și atenție: de fiecare dată când a prins semifinalele, la Melbourne, Nole a și cucerit trofeul, în 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020 și 2021.

Cealaltă performanță a lui Djokovici, obținută odată cu succesul de ieri, e și mai impresionantă. Pentru că el a bifat al 26-lea meci câștigat la rând, la Australian Open! Astfel, a egalat recordul deținut până acum de americanul Andre Agassi (52 de ani), care a avut o serie identică, între 2000 și 2004. Nole e neînvins, la Melbourne, începând din 2018. Acum cinci ani, el s-a oprit în optimile turneului, după o înfrângere cu sud-coreeanul Chung Hyeon.

Conștient că îl așteaptă un meci incomod

Djokovici a prefațat și duelul din semifinale, cu americanul Tommy Paul (25 de ani), ajuns, în premieră, atât de sus la un Grand Slam. „Tommy Paul n-are nimic de pierdut. A jucat bine în ultimele luni. Nu trebuie să abordez meciul diferit față de ultimele două și cred că am o șansă bună să ajung în finală“, a spus Nole despre adversarul pe care îl va înfrunta, în premieră.

Americanul Tommy Paul, în fața meciului carierei sale de până acum.
Americanul Tommy Paul, în fața meciului carierei sale de până acum.

„E momentul să-l bat“

Spre lauda sa, Tommy Paul a vorbit cu mult curaj despre duelul care îl așteaptă, cu cel mai titrat sportiv din istoria Australian Open.

Știu că e aproape invincibil, dar joc cel mai bun tenis din cariera mea și consider că e momentul ideal să încerc să-l înving. Simt că treaba mea aici nu s-a încheiat încă. Vreau să mai joc în două meciuri. E foarte important pentru mine să fiu primul american într-o semifinală de Australian Open, de la Andy Roddick încoace (n.r. – în 2003)“, a spus jucătorul cu cel mai slab clasament dintre cei afalți în semifinale, la băieți.

Australian Open 2023, masculin

Sferturi

*Khachanov (20 ATP) – Korda (31 ATP) 7-6, 6-3, 3-0, abandon Korda

*Lehecka (71 ATP) - Tsitsipas (4 ATP) 3-6, 6-7, 4-6

*Shelton (89 ATP) - Paul (35 ATP) 6-7, 3-6, 7-5, 4-6

*Djokovici (5 ATP) - Rublev (6 ATP) 6-1, 6-2, 6-4

Semifinale

*Khachanov (20 ATP) - Tsitsipas (4 ATP)

*Paul (35 ATP) - Djokovici (5 ATP)

Se vor juca, mâine, după ora 10.30 (Eurosport)

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite