Dinamo, în durere: „câinii“ sunt ameninţaţi de un mare pericol şi riscă să fie definitiv îngropaţi de rivala Steaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinamovistul Steliano Filip (stânga) riscă să ajungă în play-out, acolo unde miza e evitarea retrogradării. FOTO: Răzvan Păsărică
Dinamovistul Steliano Filip (stânga) riscă să ajungă în play-out, acolo unde miza e evitarea retrogradării. FOTO: Răzvan Păsărică

Victoria chinuită cu FC Botoşani a întrerupt seria celor trei înfrângeri la rând pentru Dinamo în campionat şi a ţinut vie speranţa la play-off, însă n-a rezolvat problema cea mare pentru roş-albi.

Cu două etape înainte de terminarea sezonului regulat, formaţia din „Ştefan cel Mare“ ocupă ultimul loc de play-off, însă, în realitate, are cele mai mici şanse de a termina în primele şase. 

Asta deoarece, imediat după Dinamo se află Astra, care e la egalitate de puncte cu bucureşteni, având însă şi un meci în plus de disputat. Vorbim despre confruntarea cu CSMS Iaşi care nu s-a jucat la 10 februarie din cauza condiţiilor meteo, fiind reprogramată pentru 2 martie.

În condiţiile în care Viitorul şi Steaua şi-au asigurat deja prezenţa în play-off, „Adevărul“ analizează şansele celorlalte cinci formaţii care se bat pentru cele patru locuri rămase.

Craiova e la mâna ei

Echipa lui Gigi Mulţescu vine după două eşecuri consecutive, însă, în continuare, îşi controlează destinul. CS U Craiova are un program greu, cu meciuri cu alte formaţii care se bat pentru play-off, însă îşi poate asigura prezenţa în lupta pentru titlu, dacă nu va pierde cu Dinamo în weekend. Cu o remiză, sâmbătă, oltenii aproape că ar elimina Dinamo din cursă.

Gazul se stinge

Medieşenii au pornit dezastruos în 2017, cu o remiză şi două înfrângeri. Trupa lui Pustai are cel mai greu program din ce a rămas din sezonul regulat. Poate primi însă o mână de ajutor din partea Stelei. S-a vehiculat că Reghecampf şi compania s-ar prezenta, duminică, la Mediaş cu gândul de a ceda punctele gazdelor. Astfel, Steaua ar trage Gaz Metan în play-off în detrimentul celor de la Dinamo. De ce şi-ar dori steliştii aşa ceva? Fiindcă Gaz Metan, aflată în insolvenţă şi fără dreptul de a juca în cupele europene, ar fi o „pradă“ uşoară în play-off, spre deosebire de rivala Dinamo.

CFR prinde viteză

Clujenii au un program accesibil şi un moral excelent. Au luat 7 din 9 puncte posibile în primele trei etape din 2017, au un nou acţionar majoritar şi urmează să iasă din insolvenţă până în luna mai. De aceea, e greu de crezut că tocmai CFR va rata prezenţa în play-off.

Chin canin

„Câinii“ trebuie să câştige cele două meciuri rămase, dar nici atunci nu sunt siguri că vor termina în primele şase. Oricum, meciul cu adevărat crucial e cel cu CS U Craiova (sâmbătă, ora 20.30, Digi Sport, Dolce Sport, Look TV). Dacă nu bat pe „Arena Naţională“, elevii lui Contra îşi pot lua gândul de la play-off. Dacă câştigă însă, victoria cu Pandurii, în ultima rundă, ar trebui să fie o formalitate. În toată această perioadă, „câinii“ vor aştepta şi paşii greşiţi ai rivalilor din zona play-off.

Niculae, al 12-lea jucător

Astra are cel mai mare avantaj dintre formaţiile care ţintesc play-off-ul, având trei meciuri de disputat, în loc de două. În plus, elevii lui Şumudică au fost încurajaţi de revenirea patronului Ioan Niculae lângă echipă. „L-am sunat luni seară pe domnul Niculae şi, chiar dacă mă temeam că va fi o discuţie mai apăsată, totul a decurs excelent. Eram convins că va reveni alături de echipă pentru că e un luptător şi o persoană căreia îi place să învingă. Iar rezultatele din ultima vreme sper că i-au produs măcar un pic de bucurie. Pentru jucători, revenirea dânsului înseamnă enorm în condiţiile actuale“, a anunţat Şumudică.

Cu cine mai au de jucat echipele care atacă zona de play-off?

CS U Craiova

Dinamo (d)

Gaz Metan (a)

Gaz Metan Mediaş

Steaua (a)

CS U Craiova (d)

CFR Cluj

CSMS Iaşi (d)

Viitorul (a)

Dinamo

CS U Craiova (a)

Pandurii (d)

Astra

Chiajna (d)

CSMS Iaşi (d)

FC Botoşani (a)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite