Din nou acasă: delegaţia olimpică română s-a întors în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Delegaţia României de la Olimpiadă s-a întors în Bucureşti. FOTO Mediafax
Delegaţia României de la Olimpiadă s-a întors în Bucureşti. FOTO Mediafax

După două săptămâni departe de casă, sportivii români care au participat la Olimpiadă s-au întors în Bucureşti.

Delegaţia României de la Jocurile Olimpice de la Londra a sosit luni, la prânz, în Bucureşti. Sportivii au fost întâmpinaţi de preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, Carmen Tocală.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu, a declarat că sportivii români s-au comportat admirabil şi s-au întors cu capul sus din Anglia:

„Sportivii noştri au luptat pentru medalii în fiecare zi, prezenţa lor a fost remarcată. Au reuşit să vină cu nouă medalii şi să ducă numărul total la peste 300”. Acesta a felicitat antrenorii şi federaţiile, făcându-şi publică speranţa ca, la Jocurile Olimpice de la Rio, rezultatele să fie la fel de bune.

Luni seară, sportivii premiaţi la Olimpiadă vor fi decoraţi, în cadrul unei ceremonii de la Palatul Cotroceni, începând cu ora 20.00.

România a fost reprezentată la JO de 103 sportivi la 15 discipline sportive şi a încheiat competiţia pe locul 27 în clasamentul pe naţiuni. Ţara noastră a obţinut nouă medalii la Jocurile Olimpice: două de aur (Alin Moldoveanu şi Sandra Izbaşa), cinci de argint (Alina Dumitru, Corina Căprioriu, Roxana Cocoş, Cătălina Ponor) şi două de bronz (echipa feminină de gimnastică şi Răzvan Martin).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite