„Dieselul“ Bayern s-a încălzit la timp pentru Lucescu. Cea mai clară victorie în a bavarezilor în ultimii 30 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arjen Robben a marcat o „dublă“ în meciul cu Hamburg. FOTO: Gulliver Getty Images
Arjen Robben a marcat o „dublă“ în meciul cu Hamburg. FOTO: Gulliver Getty Images

După două etape în care n-a scos decât un punct, în returul campionatului german, Bayern a învins-o pe Stuttgart (2-0), apoi a nimicit-o pe Hamburg, 8-0. Urmează meciul de marţi (21.45), de la Lvov, cu Şahtior, din optimile Ligii Campionilor, iar un fost jucător al „minerilor“, acum la Borussia Dortmund, îi dă şanse de calificare echipei lui Lucescu.

„Dieselul“ Bayern se încălzeşte mai greu. Pauza de iarnă i-a deconectat pe elevii lui Guardiola, care au fost executaţi de Wolfsburg (4-1), în prima etapă a returului, apoi au pierdut două puncte, pe teren propriu, cu Schalke (1-1). 

„Dacă vom continua pe drumul ăsta, vom avea probleme să ne apărăm titlul în Germania şi nu vom avea nicio şansă în Liga Campionilor“, şi-a avertizat Pep jucătorii. Care s-au trezit, într-un final, însă exact când nu-i convine lui Mircea Lucescu. 

Etapa trecută, Bayern s-a impus la Stuttgart, iar sâmbătă a şters pe jos, pe „Allianz Arena“, cu Hamburg. A fost 8-0, într-un meci în care Robben, Müller şi Götze au reuşit câte o „dublă“, iar Lewandowski şi Ribery şi-au trecut şi ei numele pe tabela de marcaj. Cel mai dureros eşec pentru Hamburg, în campionat, din istorie, cea mai mare victorie a lui Bayern, de la un 9-0 cu Kickers Offenbach, în 1984. „Am jucat bine. Am ajuns mai repede la poarta adversă, ne-am recuperat jocul obişnuit. Acum suntem pregătiţi de Liga Campionilor“, a declarat Guardiola. 

Şahtior, două luni fără niciun meci oficial

Pe lângă problemele legate de „exilarea“ Şahtiorului la Kiev şi Lvov, din cauza războiului din bazinul Donbass, Mircea Lucescu mai porneşte cu un handicap, înaintea meciului de marţi: lipsa meciurilor oficiale, după vacanţa de iarnă. Spre deosebire de Germania, unde returul a început pe 30 ianuarie, în Ucraina, meciurile din campionat se vor relua abia pe 27 februarie. Aşa că manşa tur cu Bayern, din optimile Ligii Campionilor, e primul oficial pentru Şahtior, după pauza de iarnă. 

În această perioadă, „minerii“ au efectuat două turnee de pregătire, primul în Brazilia, al doilea în Spania, unde au înregistrat doar două victorii în şapte partide, cu Internacional şi Aalborg, fosta adversară a Stelei în Liga Europa, ambele cu acelaşi scor, 2-1. 

„Suntem pregătiţi fizic, iar în ultima perioadă am urmărit toate meciurile lui Bayern. Trebuie să ştim totul despre ei, pentru a nu avea surprize“, a declarat atacantul brazilian Luiz Adriano. 

PSG, „şocată“ înainte de Chelsea

În cel de-al doilea meci din manşa tur a optimilor Ligii Campionilor care se dispută tot marţi, PSG o întâlneşte, acasă, pe Chelsea. Doar că meciul cu Caen (2-2), din ultima etapă din Franţa, s-a transformat într-un coşmar pentru parizieni. Care au condus cu 2-0, dar i-au pierdut din cauza accidentărilor pe Cabaye, Matuidi şi Marquinhos. Şi apoi au fost egalaţi, în minutele 89 şi 90+2, după ce Aurier şi Lucas Moura au ieşit şi ei de pe teren, tot din cauza unor probleme medicale! „Cred că am fost foarte ginionişti. Nu mi s-a întâmplat niciodată ca echipa mea să joace cu doi oameni mai puţin, fără eliminări“, a punctat Zlatan Ibrahimovici. 

Vezi şi 

VIDEO Etapă nebună în Bundesliga: Bayern Munchen a făcut scor de maidan cu Hamburg, Leverkusen şi Wolsburg au marcat nouă goluri într-un meci

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite