Deja-vu după 35 de ani! România se împiedică cu Irlanda de Nord, în urma unui alt meci de coşmar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a terminat la egalitate, vineri, pe Arena Naţională, scor 1-1 (1-0), meciul disputat cu Irlanda de Nord, în prima etapă a Grupei I a Diviziei B a Ligii Naţiunilor.

Pe 16 octombrie 1985, pe Stadionul “23 August” din Capitală, în preliminariile pentru CM din Mexic, România pierdea cu Irlanda de Nord după un meci care nu va putea fi uitat vreodată. 35 de ocazii mari de gol, inclusiv două bare, 24 de cornere şi o dominare totală au fost inutile. România părăsea terenul învinsă, 0-1, şi rata, la sfârşitul preliminariilor, calificarea la turneul final. 

35 de ani ai târziu, în Liga Naţiunilor, România a terminat la egalitate un meci dominat copios, în care a condus cu 1-0, a avut un om în plus mai bine de 50 de minute, a lovit de două ori barele porţii adverse şi în care oaspeţii au avut o singură ocazie la poarta lui Tătăruşanu. 

Prima repriză a fost de o plictiseală greu de descris. Doar două momente au spart monotonia de pe Arena Naţională. În minutul 25, la singura fază de poartă a primelor 45 de minute, România a deschis scorul. Stanciu a tras din marginea careului mare, portarul a respins în lateral, Chiricheş i-a luat faţa adversarului direct şi a pasat în careul mic pentru Puşcaş, atacantul, aflat la limita ofsaidului, îndeplinind o simplă formalitate. Al doilea eveniment notabil a fost eliminarea lui Magennis, în minutul 39, pentru cumul de cartonaşe galbene.

Partea secundă a aparţinut în totatlitate României, tricolorii irosind prin Puşcaş (38, 54, 80) şi Stanciu (68, 80) ocazii mari de a îşi dubla avantajul. Mai mult, în minutul 73, Evans a fost la un pas de autogol, mijlocaşul trimitând mingea în bara propriei porţi. 

Singura faza periculoasă a oaspeţilor a adus egalarea, Gavin Whyte (86). La faza imediat următoare, şutul lui Alibec a fost respins în bara transversală de portarul Peacock. Forcing-ul de final al tricolorilor a fost în van, iar Mirel Rădoi a înregistrat un semieşec la debutul său la echipa naţională

Statistica meciului

9-3 şuturi pe poartă 

6-0 şuturi pe lângă poartă

4-0 cornere 

1-1 offsaid-uri

64%-36% posesia balonului

România: Tătăruşanu – Hanca, Chiricheş, Toşca, Bancu – Maxim, Cicâldău, Stanciu – Hagi – Puşcaş, Alibec. Selecţioner: Mirel Rădoi

Irlanda de Nord: Peacock-Farrell – McNair, Cathcart, Ballard – Dallas, Davis, Evans, Lewis – Magennis, Washington, Saville. Selecţioner: Ian Baraclough.

În celălalt meci din grupă, Norvegia -Austria 1-2

Programul din acest an al echipei naţionale 

*7 septembrie Austria - România Liga Naţiunilor

*8 octombrie Islanda - România baraj calificare Euro

*11 octombrie Norvegia - România Liga Naţiunilor

*14 octombrie România - Austria Liga Naţiunilor

*12 noiembrie Bulgaria/Ungaria - România baraj Euro (doar dacă batem Islanda)

*15 noiembrie România - Norvegia Liga Naţiunilor

*18 noiembrie Irlanda de Nord - România Liga Naţiunilor

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite