Decizia șefilor lui Juventus după ce Paul Pogba a fost suspendat 4 ani pentru dopaj

0
Publicat:

Paul Pogba a fost suspendat 4 ani pentru dopaj, pedeapsă echivalentă cu sfârșitul carierei sale. El va merge la TAS pentru a-și reduce pedeapsa, dar Juventus nu mai așteaptă decizia de la Lausanne și intenționează să-i încheie contractul, fapt care o va ajuta să salveze o sumă importantă de bani. Înțelegerea lui Pogba cu torinezii mai este valabilă până în vara anului 2026.

Paul Pogba e campion mondial cu Franța, în 2018. Foto EPA EFE
Paul Pogba e campion mondial cu Franța, în 2018. Foto EPA EFE

Conform jurnaliștilor de la Gazzetta dello Sport, oficialii lui Juventus vor demara în curând discuțiile despre rezilierea contractului jucătorului care peste două săptămâni împlinește 31 de ani, acțiune care i-ar ajuta să economisească în jur de 30 de milioane de euro.

S-a apărat motivând că nu s-a dopat intenționat

Mijlocașul a fost testat pozitiv la meciul Udinese - Juventus, disputat în luna august, contând pentru prima etapă din Serie A, partidă în care nu a evoluat. Inițial Paul Pogba a fost suspendat provizoriu pe 11 septembrie, înainte ca rezultatul contraexpertizei pe care a cerut-o să confirme prezența metaboliților de testosteron. Ulterior, la începutul lunii decembrie, procuratura antidoping italiană a cerut o suspendare de 4 ani împotriva campionului mondial din 2018, în conformitate cu Codul mondial antidoping.

După o amânare a procesului, Paul Pogba s-a prezentat în fața procuraturii italiene și a încercat să își susțină cauza, dorindu-și să primească maximum doi ani de suspendare, apărarea bazându-se pe încercarea de a demonstra că mijlocașul nu s-a dopat intenționat. Avocații lui nu au reușit, însă, acest lucru, astfel că fotbalistul a fost suspeendat 4 ani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite