Paul Pogba a fost găsit dopat după prima etapă din Seria A. Pedeapsa pe care o riscă jucătorul francez

0
Publicat:

Francezul care evoluează la Juventus Torino a ieșit pozitiv la un test doping, după prima etapă din Serie A, Udinese - Juventus 0-3.

Paul Pogba a ieșit pozitiv la un test doping FOTO Profimedia
Paul Pogba a ieșit pozitiv la un test doping FOTO Profimedia

Paul Pogba, mijlocașul lui Juventus Torino, a fost prins dopat într-un meci în care a fost rezervă neutilizată. Este vorba despre meciul Udinese - Juventus 0-3, la finalul căruia au fost găsite doze anormale de testosteron în probele lui Pogba. 

Mijlocașul riscă o pedeapsă cuprinsă între 2 și 4 ani, dar pentru ca rezultatul să fie confirmat urmează să fie efectuate mai multe analize, scrie gsp.ro.

„Testosteronul nu poate fi folosit de sportivi, fiind inclus pe lista neagră a substanțelor interzise de Agenția Mondială Anti-Doping (WADA). Folosirea testosteronului are ca obiectiv principal dezvoltarea forței și a masei musculare”, informează sciencedirect.com.

Pogba are trei zile la dispoziție să solicite proba B și, dacă se confirmă că s-a dopat, va fi automat suspendat temporar până când va fi judecat de Tribunalul Național Antidoping din Peninsulă. 

Paul Pogba trebuie să aștepte decizia judecătorilor, care i-ar putea încheia cariera. Recent, el a mărturisit că a vrut să se lase de fotbal. „Nu mai voiam să am bani! Îmi doresc să stau alături de persoane normale. În astfel de condiții o să mă iubească pe mine și nu pentru faimă și banii din cont. Câteodată viața este dură, dar eu nu mă voi da bătut”. 

Pogba are 14 trofee în palmares: Campionatul Mondial și Liga Națiunilor cu Franța, 4 titluri, 3 Supercupe ale Italiei și două Cupe cu Juventus, Europa League și două Cupe ale Ligii Angliei cu Manchester United

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite