Debandadă tipic românească: Situaţie demnă de fotbal amator pe finalul campionatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Octavian Popescu şi colegii săi de la FCSB nu ştiu, deocamdată, pe ce stadioane vor evolua, în ultimele două runde
Octavian Popescu şi colegii săi de la FCSB nu ştiu, deocamdată, pe ce stadioane vor evolua, în ultimele două runde

Victoria-Mamut a FCSB-ului, duminică seară, în Bănie, menţine suspansul într-un campionat în care avem trei echipe fără obiectiv în play-off (Voluntari, Farul şi FC Argeş) şi încă două care joacă degeaba în play-out (Academica Clinceni şi Gaz Metan).

Acum, pe lângă această situaţie dezolantă, din care reiese că aproape o treime din cele 16 echipe aflate în prima divizie fac doar act în prezenţă în play-off şi play-out, mai avem o problemă demnă de un fotbal amator! 

Concret, în cele două etape care urmează în lupta pentru titlu, nu se ştie unde va evolua FCSB! Şocant, de-a dreptul, e că ne confruntăm cu o asemenea situaţie într-o perioadă în care în România răsar stadioane de cinci stele ca ciupercile după ploaie! Doar că, în mod bizar, aceste arene ridicate din bani publici sunt „confiscate“ de administratorii lor. Drept urmare, FCSB a fost interzisă pe stadionul din Ghencea şi avertizată, politicos, să nu joace cumva pe cel din Giuleşti!

Se „jonglează“ cu hârtiile la Ligă

Aşadar, duminică, 14 mai, e programat Voluntari – FCSB. Pe ce stadion, nu se ştie, deocamdată! Arena gazdelor, „Anghel Iordănescu“, a fost scoasă din funcţiune pentru înlocuirea gazonului. Într-o primă fază, ilfovenii au trimis o hârtie la Ligă, cu semnătura FCSB-ului, în care au anunţat că Voluntari – FCSB se va juca în Giuleşti. Potrivit Digi Sport însă, această variantă a rămas în picioare doar vreo jumătate de oră! Pentru că oficialii FCSB s-au răzgândit şi au anunţat Liga, nu şi clubul-gazdă, că se opun disputării meciului pe stadionul din Giuleşti.

Într-o intervenţie la Digi Sport, Gigi Becali a şi confirmat că FCSB va refuza să meargă pe stadionul Rapidului pentru întâlnirea cu Voluntari din weekend.

„Da, e adevărat, nu suntem de acord să jucăm pe Giuleşti. N-o să fim de acord nici la Ploieşti, nici la Giurgiu, vrem pe Arena Naţională, e cel mai aproape şi acolo ne dorim să jucăm. Ei (n.r. – oficialii Voluntariului) trebuiau să anunţe stadionul cu zece zile înainte, n-au făcut-o, aşa că trebuie să ne ceară acordul. Noi suntem de acord doar cu Arena Naţională“, a spus Becali.

Şi „finala“ campionatului e în „ceaţă“

Nu doar Voluntari – FCSB e un meci cu probleme organizatorice. La fel stau lucrurile şi în privinţa duelului din ultima etapă, FCSB – CFR Cluj. Partida se va disputa în weekend-ul de 20-22 mai, când Arena Naţională va fi indisponibilă. Aici se vor demara pregătirile pentru Saga Festival (3-5 iunie). 

După ce, pe rând, variantele Ghencea şi Giuleşti au picat şi pentru acest meci, aşa-zisa „finală“ a campionatului, s-a vehiculat că partida se va disputa la Buzău. Doar că, până la această oră, varianta n-a fost confirmată oficial, aşa că totul e în „ceaţă“.

Liga I, play-off, etapa a VIII-a

Sâmbătă

Farul – Voluntari 1-1

FC Argeş – CFR Cluj 0-6

Duminică

CS U Craiova – FCSB 0-1

Clasament

1. CFR Cluj 54 de puncte

2. FCSB 52p

3. CS U Craiova 45p

4. Voluntari 31p

5. Farul 29p

6. FC Argeş 27p

*Locul 1 participă în preliminariile Ligii Campionilor, iar locul 2 în preliminariile Conference League.

*Locul 3 va juca baraj cu câştigătoarea barajului dintre locurile 1 şi 2 din play-out pentru un loc în preliminariile Conference League.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite