Deaconu şi Batta, în fruntea CCA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Deaconu (stânga) şi Marc Batta vor conduce arbitrajul românesc
Alexandru Deaconu (stânga) şi Marc Batta vor conduce arbitrajul românesc

Crăciunescu a fost mazilit după 293 de zile.

Ceea ce „Adevărul" a anticipat încă din urmă cu o lună şi jumătate s-a pus în practică ieri: Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal l-a demis pe Ion Crăciunescu (62 de ani) din fruntea Comisiei Centrale a Arbitrilor. „Am fost schimbat fără motiv. Votul a fost ca la carte. Dragomir a lipsit de la şedinţă, aşa că au fost nouă voturi pentru, unul împotrivă şi o abţinere. A fost o lucrătură, dar asta e", a tunat Crăciunescu. Teoretic, interimar ar fi trebuit să fie vicepreşedintele CCA, Aron Huzu, însă şi el a fost demis!

Mircea Sandu negociază cu Batta

Noul şef al CCA ar urma să fie Alexandru Deaconu (40 de ani), care va fi nevoit astfel să renunţe la cariera de arbitru, deşi mai poate oficia încă cinci ani. Mircea Sandu a propus ca Deaconu, poreclit „Brichetă" după ce în 2008 a întrerupt un meci Rapid - Steaua, să fie ajutat şi de un manager de peste hotare. Cel mai probabil, rolul va fi îndeplinit de francezul Marc Batta (59 de ani), fost arbitru FIFA între 1990 şi 1998. Între 2004 şi 2008, Batta a fost director tehnic la Comisia de Arbitri din Hexagon. El ar urma să semneze un contract valabil pentru un an cu FRF.

Becali vrea excluderea femeilor

Patronul Stelei a salutat schimbarea din fruntea CCA. „Eu ştiu că am fost 13 şefi de club care am depus solicitări pentru demiterea lui Crăciunescu încă de acum trei, patru luni. El e un om onest, dar s-a curăţat după ce le-a luat excesiv apărarea unor arbitri care au furat", a declarat Gigi Becali.
Acesta şi-a detaliat apoi pretenţiile de la noua CCA: „Vreau trei meciuri cu brigăzi din străinătate. De exemplu, nu accept niciodată să mai joc un meci cu Vasluiul fără arbitri străini. Apoi, nu mai vreau femei în arbitraj.

Crăciunescu a vrut să arate el că nu e discriminare. Bă, e discriminare!". Becali a explicat de ce s-a opus numirii lui Balaj în locul lui Ion Crăciunescu: „Dacă o să fie Balaj şeful CCA, înseamnă că suntem idioţi cu toţii! Dacă vine Balaj, hai să-i dăm campionatul de acum CFR-ului!".

Prins la agăţat

Un articol publicat de „Cancan" a dezvăluit relaţia dintre Crăciunescu şi o tânără arbitră din Râşnov, Alice Despa. Iată fragmente din dialogul purtat de cei doi pe Facebook:

Crăciunescu: Cam repede ai dispărut după concurs...
Despa: Eram cam supi că n-am făcut bine. Chiar m-am pregătit mult.
C: La ce?
D: La examen. La ce altceva?
C: Păi, la fizic n-ai nicio problemă.
D: Abia aştept să ne
revedem să-ţi mulţumesc cum trebuie. Ştii tu la ce
mă refer...
C: Te pupăcesc până atunci.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite