De Zerbi: „Mi-e greu departe de familie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roberto de Zerbi, atacantul celor de la CFR Cluj, a marcat o dublă în partida cu Unirea Urziceni, dar spune că nu este încă apt sută la sută.

„Adevărul": Ai marcat patru goluri în ultimele patru meciuri din campionat.

Roberto De Zerbi: Sunt foarte bucuros, dar tot nu mă simt pregătit sută la sută. Am 31 de ani, iar accidentarea din 2009 m-a dat foarte mult înapoi. Cu ajutorul lui Mandorlini şi acum al lui Cîrţu, mi-am relansat cariera. Am început să mă bucur de goluri, dar îmi lipseşte viteza de acum doi, trei ani.

De când nu ai mai reuşit o „dublă"?

De la ultimul meci înainte să mă accidentez. Acum un an şi jumătate, când jucam pentru Avellino. Şi atunci am marcat tot din lovitură liberă unul dintre goluri. Iar apoi, doctorul echipei mi-a greşit operaţia şi am fost nevoit să stau pe bară mult timp.

Cîrţu a spus că italienii aduşi de Mandorlini nu au valoare. Mai este de aceeaşi părere şi acum?

Nu e adevărat. Mai mult a exagerat presa, chiar ne înţelegem de minune cu Cîrţu. Şi eu, şi Piccolo şi toţi băieţii. La meciul cu Braşov am făcut o glumă cu semnul de biciclist.

S-a schimbat atmosfera de la echipă după înfrângerea cu Bayern?

Ştiţi cum e în fotbal: totul e lapte şi miere, cât timp sunt rezultatele bune. Dacă victoriile nu mai vin, nu te mai sună nimeni. Cred că la Munchen trebuia să scoatem, cel puţin, un egal. Am avut foarte multe ocazii şi le-am făcut cadou nemţilor trei goluri.

Te-ai adaptat la viaţa din România?

Îmi e greu departe de familie. Prima mea experienţă în străinătate a fost acum, la 30 de ani. La meciul retur cu Bayern, vor veni şi cei doi copii ai mei, împreună cu soţia. Îmi e dor de ei.

“În lume sunt fotbalişti şi jucători de fotbal. De Zerbi e fotbalist, e „fuoriclasse”! Sorin Cîrţu  antrenor CFR Cluj

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite