De râsul curcilor: cum se alege sistemul de joc la Steaua. Dezvăluiri despre modul de lucru la cel mai galonat club din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua e un brand în Europa de Est, fostă câştigătoare a Cupei Campionilor şi o pretendentă la titlu în fiecare sezon. Doar că, în acest moment, ce se întâmplă la club denotă o doză mare de amatorism.

Steaua are o victorie în şase meciuri oficiale în 2017 şi va porni în play-off de pe locul 2, la două puncte de liderul Viitorul.

Rezultatele sub aşteptări din acest an nu sunt întâmplătoare. Harababura care domneşte la club, cu un manager care se îmbată înainte de meciuri, un antrenor care mai mereu caută scuze şi un patron care se crede antrenor au dus Steaua în acest punct.

De altfel, ultimele declaraţii date de Gigi Becali la sport.ro în privinţa sistemului de joc arată că la Steaua nimic nu pare a fi la locul lui.

Ce a spus?

„Reghe se gândeşte să schimbe sistemul de joc. Sfatul meu, i-am spus aşa: <Fă ce vrei, eşti antrenor, dar îţi spun un singur lucru: joacă sistemul tău, avem valoare, nu ne poate bate nimeni în play-off.> E puţin dezamăgit, dar i-am spus să stea liniştit. Echipa asta nu o poate bate nimeni, numai dacă faci schimb de sistem, ca să-i înnebuneşti pe jucători. Ia şi joacă 4-2-3-1, jocul tău, şi nu nu ne poate bate nimeni, nimeni. Se gândeşte la tot felul de soluţii, e şi el înnebunit de ce... Noi nu ştim dacă jucătorii noştri pot juca 4-4-2. Eu nu ştiu sistemul ăsta cum e, habar n-am de sistemul ăsta, nu-l cunosc, n-am jucat 4-4-2 decât când era Piţurcă pe vremuri şi nu înţelegeam fotbal pe vremea aia, nimic.

Acum am înţeles fotbal 20 la sută, nu sută la sută. Cât pricep eu din fotbal, ştiu aşa: joacă jocul tău pe care l-ai jucat şi cu care ai avut rezultate. Jucătorii români nu sunt atât de inteligenţi. Ăia (n.r. - în fotbalul dezvoltat) d-aia fac o sută de milioane, că dacă-i pui să joace 4-3-3, joacă 4-3-3, dacă-i pui să joace 4-1-4-1, joacă 4-1-4-1. Că ăla face 80, 100 de milioane şi îi când îi spune ştie ce să facă“, a spus latifundiarul din Pipera.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite