De ce Varela a ajuns căpitanul Stelei: dezvăluiri despre comportamentul şi obiceiurile unui fotbalist model

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fernando Varela
Fernando Varela

FC Vaslui l-a vândut pe jucătorul din Insulele Capului Verde pentru 1,2 milioane de euro. Iniţial, preţul părea unul mult prea mare. Acum însă, se vede că stoperul de 27 de ani a meritat investiţia.

Steaua a fost salvată de Fernando Varela în partida cu Partizan Belgrad şi mai are ceva speranţe la calificare la returul de la 5 august (ora 21.30, Pro TV).

Fundaşul marcator al roş-albaştrilor poartă şi banderola de căpitan, iar într-un interviu acordat pentru „Click!“, Adrian Porumboiu a spus că nu e deloc surprins de statutul pe care l-a câştigat Varela.

Ce a spus?

„Cred că e singurul fotbalist neîncercat de fetele din Vaslui. A fost tot timpul serios cu fotbalul şi a fost răsplătit. În plus, e foarte credincios. Când intrai în vestiar, îţi dădeai seama imediat care e dulapul lui, pentru că n-avea femei goale lipite pe el, iar când îl deschideai găseai tot felul de pansamente, echipamente şi ce-i mai trebuia lui pentru joc. E un profesionist 100%“, a declarat fostul finanţator al clubului FC Vaslui.

Porumboiu prevede un viitor strălucit pentru stoperul Stelei: „Cu Varela am avut doar de câştigat, dar şi el va câştiga. Cred că e ultimul sezon la Steaua. La anul îl vom vedea la o echipă bună din străinătate“.

Inacio l-a descoperit, Şumudică l-a trecut pe bancă

Omul de afaceri şi-a amintit cine l-a găsit pe Fernando Varela şi l-a recomandat pentru un transfer la FC Vaslui.

„Juca la Feirense, o echipă care a retrogradat şi a luat o căruţă de goluri. Augusto Inacio (n.r. – fost antrenor FC Vaslui) mi-a spus însă să nu-l evaluez după acest aspect şi că, dacă pot, să-l iau imediat, pentru că e foarte bun. L-am adus şi nu regret. N-am vorbit la superlativ nici despre Sânmărtean, dar în faţa lui Varela îmi scot pălăria“, a povestit Porumboiu.

Acesta a dezvăluit că Varela a avut o perioadă grea sub comanda fostului antrenor al celor de la FC Vaslui, Marius Şumudică.

„După Inacio, a venit Şumudică, cel mai mare antrenor din lume, care a spus că Varela n-are viteză, şi-l ţinea rezervă. Prefera să titularizeze un cipriot pe care îl adusese el şi care fugea înapoi. M-am implicat şi l-am pus eu titular, mai întâi, mijlocaş central şi apoi fundaş central, chiar într-un meci cu Inter, în Liga Europa, când a şi marcat. Asta că tot a zis Şumudică că peste el nu s-a băgat nimeni la echipă“, a încheiat Porumboiu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite