Steaua are fundaş cu lipici la gol. Povestea lui Varela, fotbalistul din Capul Verde care şi-a tatuat o cruce pe piept

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fernando Varela s-a adaptat repede la Steaua
Fernando Varela s-a adaptat repede la Steaua

Fernando Varela a fost cumpărat de Steaua de la FC Vaslui cu 1,2 milioane de euro şi a marcat 4 goluri în 14 partide.

„Cu banii care s-au dat pe Varela, puteau aduce un atacant valoros”, spunea fostul preşedinte al FRF, Mircea Sandu, după ce Steaua a oficializat transferul fotbalistului din Insulele Capului Verde. Se întâmpla în septembrie 2013, iar de atunci şi până acum Varela a reuşit să-şi facă treaba la Steaua la fel de bine ca un atacant.  A dat patru goluri în 14 partide, ultimul în meciul cu Săgeata Năvodari, având o medie foarte bună şi începe să justifice investiţia de 1,2 milioane de euro, bani plătiţi de campionaă celor de la FC Vaslui.
Fundaşul de 1,82 metri, reprofilat de Reghecampf pe banda dreaptă, e necruţător la fazele fixe, de aici venind toate reuşitele sale. Varela este om de bază şi la naţionala ţării sale, pentru care a jucat de 26 de ori şi a marcat de 3 ori. Din cauza sa însă, Insulele Capului Verde au ratat şansa de a juca barajul pentru Cupa Mondială. Varela primise un cartonaş roşu, iar conducătorii de la federaţia ţării sale n-au ştiut că fotbalistul a încasat patru etape de suspendare şi l-au folosit după doar un meci. Drept urmare, „rechinii albaştri” au pierdut la masa verde meciul cu Tunisia şi implicit ocazia de a juca pentru un loc la Mondiale.


Varela este un fotbalist destul de retras şi nu face parte din categoria celor care-şi etalează cuceririle pe facebook. La 26 de ani, el are deja trei copii, cu o portugheză, cei doi locuind lângă Lisabona. De altfel, Fernando e născut la Cascais, lângă capitala Portugaliei, însă a ales să joace pentru ţara sa de origine, întrucât i-ar fi fost foarte greu să prindă un loc în naţionala lui9 Cristiano Ronaldo. Varela este şi genul de fotbalist care l-ar fi cucerit pe Gigi Becali, fiind credincios până în vârful degetelor. Atât de credincios, încât şi-a tatuat o cruce şi un lanţ mare pe piept, pe care a scris numele copiilor şi al soţiei sale, cu mesajul: „Fie ca Dumnezeu să ne elibereze de orice rău, te iubesc familie!”. Stelistul e un tip retras, care nu prea socializează cu restul colegilor, iar acest lucru îl face un tip respectat, în cadrul lotului. În ţara natală, Fernando sponsorizează o şcoală de fotbal cu 100 de copii, cărora le-a trimis de curând un rând de echipament în culorile Stelei.


Adus gratis de Vaslui
Înainte de a juca în România, la FC Vaslui, Varela a evoluat, la Estoril, Rio Maior, Trofense şi Feirense, echipe de mâna a doua din Portugalia. Moldovenii l-au luat gratis, fiind la final de contract, şi l-au vândut după un an şi două luni la Steaua cu 1,2 milioene de euro.

image
image



240 de mii de euro câştigă anual Fernando Varela la Steaua

Principalii marcatori ai Stelei
Piovaccari 8 goluri
Ad. Popa 6 goluri
Stanciu 5 goluri
Chipciu, Varela 4 goluri
Szukala, Kapetanos, Keşeru 3 goluri

Marcatori fundaşi în Liga I
Grigore (Dinamo ) 5 goluri
Varela (Steaua), Momcilovici (Pandurii) 4 goluri
Szukala (Steaua), Cadu (CFR Cluj), Cr. Ionescu (FC Braşov), Celeban (FC Vaslui) 3 goluri

 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite