De ce a clacat Halep la Fed Cup: preşedintele Bucharest Open a identificat ce n-a mers în jocul Simonei cu Muguruza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a trecut de Spania, însă înfrângerea suferită, duminică, de vedeta echipei noastre a ridicat multe semne de întrebare pentru iubitorii sportului alb.

România a învins Spania la Fed Cup şi aşteaptă tragerea la sorţi de marţi pentru a afla adversarul de la barajul grupei mondiale.

Până atunci, specialiştii încearcă să găsească explicaţii pentru eşecul suferit de Simona Halep în meciul cu Gabrine Muguruza, rezultat care a îngreunat misiunea româncelor la Galaţi.

„Simona Halep trebuie să-şi îmbunătăţească serviciul. Ţiriac are dreptate, după ce serveşte, Simona nu sare pe două picioare. Face jocul acela de pe un picior pe altul. Asta nu se mai întîmplă la acest nivel“, a explicat la Dolce Sport, Dumitru Hărădau, preşedintele BRD Bucharest Open.

Care a fost momentul decisiv?

În ciuda eşecului suferit de Halep, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a fost optimist că România va obţine victoria după partida de dublu.

„Meciul de dublu a fost foarte bun şi cu multă tensiune. Fetele au fost extraordinare pe durata celor două zile. Au jucat foarte bine. La meciul de dublu, în primul set, fetele au făcut break şi au preluat conducerea cu 4-2. Atunci am simţit că e o şansă şi că putem câştiga. Tot respectul pentru aceste fete. Performanţa lor nu are termen de comparaţie. Nu mai am cuvinte. Irina Begu a fost ca un tun, a fost foarte bună, iar Monica Niculescu a jucat minunat, ambele fiind împinse de la spate de un public fantastic“, a spus Cosac la Dolce Sport.

„Nu am nici o preferinţă în meciul de baraj. Nu contează cu cine vom juca. Cred că avem şansa să mergem mai departe şi să facem performanţă în Fed Cup. În barajul pentru menţinerea am jucat cu Serbia, cea mai grea adversară, acum am jucat cu Spania, cea mai grea echipă. Indiferent de adversar, cred că avem o şansă“, a adăugat şeful federaţiei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite