Ce urmează pentru România la FedCup, după victoria în faţa Spaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep şi Irina Begu, componente în echipa României la FedCup FOTO Ovidiu Iordachi/Mediafax
Simona Halep şi Irina Begu, componente în echipa României la FedCup FOTO Ovidiu Iordachi/Mediafax

Prin victoria în faţa Spaniei, 3-2, România s-a calificat în play-off-ul pentru prima grupă valorică a FedCup. Barajul pentru calificarea în Grupa Mondială I va avea loc pe 18 şi 19 aprilie 2015.

România ar putea întâlni una dintre următoare reprezentative: Australia, Polonia, Italia şi Canada. Italia este una dintre cele mai bine cotate adversare, fiind câştigătoarea titlurilor din anii 2006, 2009, 2010 şi 2013, în vreme ce australiencele au disputat finala din 2007. Din cele patru ţări, România s-a mai confruntat doar cu Italia la FedCup, în 1997, când a pierdut cu 1-2. 

Având în vedere că precenta întâlnire s-a disputat la Bari, dacă ţara noastră va juca împotriva Italiei, disputa va avea loc în România. În cazul celorlalte adversare, pentru a se stabili locul desfăşurării va fi efectuată o tragere la sorţi. De menţionat că Australia e a treia cea mai bună formaţie din istoria competiţiei, după SUA şi Cehia, cu şapte trofee, în vreme ce Canada şi Polonia n-au niciun titlu în palmares.


România a învins Spania şi s-a calificat în play-off-ul pentru Grupa Mondială! Begu şi Niculescu s-au impus în trei seturi, în meciul decisiv. Primele reacţii

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite