David Popovici, pe prima pagină a celor mai prestigioase publicaţii sportive din lume: Cum e catalogat românul

0
0
Popovici

La 17 ani, David Popovici şi-a făcut deja un loc printre giganţii sportului mondial! Şi având în vedere vârsta sa fragedă, nu e nicio exagerare când spunem că cerul e limita pentru puştiul legitimat la CS Dinamo.

Vara fabuloasă a lui David Popovici, cu 8 medalii internaţionale dintre care 7 de aur, include de acum şi un record mondial!

În finala probei de 100 de metri liber, în cadrul Europenelor de seniori de la Roma (11-21 august), David a câştigat aurul, la pas, fără emoţii! De fapt, ierarhia finală de mai jos arată că Popovici a fost angrenat într-o cursă personală, de a stabili un nou record mondial. Ceea ce a şi reuşit, doborându-l pe cel deţinut de brazilianul Filho din 2009. În rest, Popovici a fost la ani-lumină distanţă de înotătorii cu care a intrat în bazin:

1. David Popovici (România) - 46.86

2. Kristof Milak (Ungaria) - 47.47

3. Alessandro Miressi (Italia) - 47.63

4. Maxime Grousset (Franţa) - 47.78

5. Nandor Nemeth (Ungaria) - 48.01

6. Lorenzo Zazzeri (Italia) - 48.10

7. Thomas Dean (Marea Britanie) - 48.23

8. Andrej Barna (Serbia) - 48.38

Potrivit gsp.ro, cursa fenomenală a lui David de sâmbătă seară, una care a stabilit un nou record mondial, a făcut înconjurul lumii. Sursa citată a oferit cele mai importante titluri din presa internaţională, după performanţa lui Popovici în finala probei de 100 de metri liber:

*Marca: Românul Popovici a bătut recordul mondial la 100 de metri şi fără costumele magice (n.r. – aluzie la echipamentul special folosit de brazilianul Filho în 2009).

*Gazzetta dello Sport: David Popovici, noul rege al probei de 100 de metri.

*L’Equipe: David Popovici a bătut recordul lui Cesar Cielo.

*Oa Sport: David Popovici nu e om, e de pe altă planetă! A bătut recordul mondial la 100 de metri după 13 ani.

*Swimmingworldmagazine.com: David Popovici, cel mai tânăr deţinător de record mondial la 100 de metri liber din istorie cu timpul de 46.86. 

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite