Daum ne va scăpa de românisme: „Va fi deranj mare“. Omul care îl ştie pe neamţ a dezvăluit ce va urma la naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Răducanu
Marcel Răducanu

Marcel Răducanu trăieşte în Germania şi cunoaşte totul despre fotbalul şi antrenorii din această ţară. El a făcut o caracterizare excelentă pentru cel care va fi succesorul lui Anghel Iordănescu.

Christoph Daum a avut parte de o primire tipic românească, după cum „Adevărul“ a scris aici, însă marele câştig al aducerii sale la echipa naţională va fi eliminarea unor manevre care au funcţionat în mandatul predecesorilor săi.

„În primul rând, va veni cu o altă mentalitate. Nu vor mai merge autopropunerile. Bagă-l pe ăla, pune-l pe ăla. Trebuie să-ţi iei adio. Va fi ordine totală! La el nu trebuie să te prezinţi cu aşa ceva. Ceilalţi care sunt acum la naţională vor avea probleme. Daum vine cu stafful său. Deja o să fie deranj mare. Vine cu 4-5 antrenori, cu oamenii lui. Va veni şi cu preparator fizic. E normal“, a declarat Marcel Răducanu pentru gsp.ro.

El a dezvăluit cum sunt trataţi fotbaliştii de către Daum: „E şi bun, e şi dur. Dar e bine. Trebuie să fii şi plăcut, dar şi dur în anumite momente. Ai 25 de caractere de controlat. Trebuie să te înţelegi bine cu toţi. Ăia care sunt mai sensibili, mai labili, trebuie lăudaţi, cu ceilalţi trebuie să ştii să vorbeşti altfel. Asta e clasa unui antrenor mare. Aşa au făcut şi Mourinho, şi Guardiola. Daum e un antrenor care ţine mult la disciplină, motivează echipa incredibil. Poate cel mai bine. Cât a fost antrenor aici la Bayer Leverkusen a fost foarte bun. A luat şi titlul cu Stuttgart. Se înţelege bine cu vedetele, deci are ceva de partea lui, e un avantaj. Ştie multă tactică, ştie să vorbească incredibil de bine. Va fi înţeles de toată lumea“.

Chiar dacă Florin Prunea, din dorinţa de a-l lovi pe tehnicianul neamţ, a amintit că Daum a cosumat cocaină, Marcel Răducanu nu dă importanţă acestui episod.

„A făcut acea greşeală acum vreo 10 ani, cu drogurile mă refer. Am citit de Prunea ceva, că îl face drogat. Nu va fi afectat, lumea de-afară a uitat de asta. E antrenor bun, a făcut o greşeală, dar şi-a cerut scuze faţă de toată lumea. Totul e OK acum. Au fost mai mulţi care au avut probleme. Prunea nu ştie nimic, trebuie să citească, să se uite şi el ce a făcut omul ăsta şi apoi să vorbească. Asta e în România, sunt multe guri rele“, a afirmat Răducanu.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite