Daum a dezvăluit numele singurului fotbalist străin pe care l-ar naturaliza: la ce se gândeşte neamţul când stă în pat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Christoph Daum
Christoph Daum

În ultimii ani, s-a tot vorbit că România, ca şi alte ţări, ar trebui să le dea fotbaliştilor străini valoroşi cetăţenie pentru a-i folosi în prima reprezentativă. Din păcate, şi aici e o problemă.

Şi anume că în Liga I ajung cu precădere străini de duzină care abia fac faţă în primul eşalon, fără a oferi soluţii pentru echipa naţională.

De acest lucru s-a convins şi Christoph Daum, după ce a monitorizat campionatul intern în acest sezon. Neamţul a dezvăluit pentru Digi Sport că, în acest moment, există un singur străin care ar fi de folos echipei naţionale: brazilianul Rick Boldrin (Steaua).

De Amorim şi Junior Morais nu l-au convins

„Dacă are sens, da, putem naturaliza jucători. Trebuie văzut dacă jucătorii pot face diferenţă, dacă pot ajuta. În acest moment, dacă mă întrebaţi, un astfel de fotbalist e doar Boldrin, de la Steaua. O să-l urmăresc în continuare. Dacă mă întrebaţi de ceilalţi - De Amorim sau Morais, de exemplu - nu sunt 100% convins de ei. Au potenţial, însă trebuie de văzut dacă luăm decizia aceasta de a-i naturaliza sau ne îndreptăm atenţia spre jucători tineri români. Poate pentru 1-2 ani să aibă sens să naturalizăm, dar trebuie să gândim în perspectivă. Vreau să mă calific şi dacă aceşti jucători pot să ajute, e în regulă, însă în egală măsură mă gândesc la viitorul fotbalului românesc. Avem Andrei Ivan, Ţîru, Nedelcu, Vătăjelu, fotbalişti cu potenţial. Uneori stau în pat şi mă gândesc la posibilitatea unei naturalizări. Apoi, ceva din mine spune <<mergi pe jucătorii români cu potenţial>>“, a explicat Daum.

Ar fi eligibil la 30 de ani

Rick Boldrin a sosit în campionatul românesc, în sezonul 2014-2015, semnând cu Concordia Chiajna. Apoi, a trecut la Astra, iar în această vară a semnat cu Steaua.

Mijlocaşul de 27 de ani ar fi eligibil să joace pentru România abia la 30 de ani. Asta deoarece, potrivit regulamentelor FIFA, un străin trebuie să joace cinci ani în interecerea internă a unei ţări, înainte de a putea evolua pentru echipa naţională.

Cum Boldrin a venit în România în 2014, el mai are de aşteptat trei ani pentru o eventuală naturalizare.

Boldrin
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite