Darren Cahill, previziune spectaculoasă: fostul antrenor al Simonei Halep a dat un verdict curajos

0
Publicat:

Mult timp s-au întrebat iubitorii tenisului dacă vom mai vedea un trident, precum cel format din Federer – Nadal – Djokovici, care a încântat, ani la rând, în circuitul ATP. Răspunsul la această dilemă se cam conturează după rezultatele din 2023 și 2024.

Darren Cahill
Darren Cahill

Chiar dacă și anul trecut Novak Djokovici a fost numărul 1 în tenisul masculin, dovadă și cele trei trofee de Grand Slam pe care le-a cucerit, inclusiv Nole e conștient de o realitate incontestabilă. Și anume faptul că nimeni n-a câștigat bătălia cu timpul. Pornind de aici, avem o explicație pentru înfrângerile lui Novak în finala de la Wimbledon 2023 și în semifinala Australian Open 2024. În primul meci, sârbul a fost răpus de Carlos Alcaraz, iar în al doilea de Jannik Sinner. Adică, de doi jucători aflați în primii lor ani în circuit, dar care dau semne clare că sunt capabili de a furniza rezultate spectaculoase în următorii mulți ani.

Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz

Așadar, e posibil să n-avem chiar trei sportivi de talia lui Federer, Nadal și Djokovici, dar cuplul Alcaraz – Sinner ne arată un viitor strălucit în tenisul masculin. Iar această rivalitate va însemna progres. Atât pentru puștiul spaniol, cât și cel italian. Aceasta e părerea exprimată de Darren Cahill (58 de ani), al cărui elev tocmai a cucerit trofeul la Melbourne.

Carlos a deschis drumuri pentru mulţi jucători tineri. Suntem recunoscători pentru asta. E o încântare să-i priveşti jocul şi o încântare să-l priveşti pe teren. Aspirăm să fim la fel de buni ca el şi, într-o zi, sperăm să fim chiar mai buni decât el. Dar în acest moment, îl urmărim pe Carlos şi vom continua să facem asta“, a declarat Cahill după victoria lui Sinner la Australian Open.

Jannik Sinner
Jannik Sinner

Și Mats Wilander (59 de ani), suedezul în palmaresul căruia figurează șapte trofee de Grand Slam la simplu, e convins că tenisul masculin și-a descoperit următoarea stea pentru mulți ani de acum încolo. „M-au impresionat multe lucruri la succesul lui Jannik Sinner de la Melbourne, dar ceea ce îmi voi aminti mereu e că n-a intrat niciodată în panică. Acest lucru e incredibil pentru un tânăr jucător care evolua în prima sa finală de Grand Slam și care s-a trezit condus cu 2-0 la seturi în duelul cu Medvedev. Nu știu dacă am mai văzut o asemenea tărie mentală la un tip de doar 22 de ani. Respect maxim“, a spus Wilander, potrivit Eurosport.

12

victorii consecutive are acum Jannik Sinner. În 2023, el a pierdut doar 15 meciuri dintr-un total de 79 de partide.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite