Darren Cahill a fost cheia succesului pentru Halep. „Acele cuvinte au trezit-o la realitate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a ajuns pe locul unu în lume şi a câştigat un Grand Slam alături de antrenorul australian Darren Cahill.

În urmă cu câteva zile, când lumea tenisului nu bănuia că urmează o despărţire, Chris Evert a vorbit despre cât de important a fost Darren Cahill în ascensiunea Simonei Halep. 

"Ştiţi ce face diferenţa pentru Simona şi de ce nu o poate întrece nimeni? Antrenorul. Antrenorii joacă astăzi un rol mult mai important în tenis decât cel pe care îl credem. Şi cred că Darren are o legătură foarte mare cu faptul că Simona s-a aflat aproape tot anul pe primul loc. El a părăsit-o după turneul de la Miami deoarece nu avea o atitudine potrivită, era prea dură cu ea însăşi şi cu echipa sa. Când a plecat i-a zis 'Ştii, tu nu faci ce-ţi cer şi nu eşti corectă cu tine şi cu echipa ta. Trebuie să te schimbi'. Şi a plecat.

Treaba asta i-a deschis ochii Simonei, a făcut-o să înţeleagă că e mai bine să fie profesionistă pe teren, să creadă în ea, să-şi gestioneze emoţiile mult mai bine. Acele cuvinte au trezit-o la realitate, iar de atunci totul s-a schimbat. Şi de când a făcut această schimbare totul a mers perfect pentru ea. A câştigat meciuri când nu era la un nivel înalt, a revenit după ce era condusă cu un set, a început să lovească mingi pe care de obicei nu le lovea. Toată cariera i s-a schimbat de la acel moment cu Darren. Serviciul i s-a îmbunătăţit, iar acum atitudinea sa este cheia pentru felul în care domină tenisul", a spus Evert, conform ziare.com.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite