Dan Petrescu, prezentat la Jeonbuk. Tertipul prin care nu s-a mai plătit clauza de reziliere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La nici o zi după ce CFR Cluj a oficializat despărțirea de Dan Petrescu, antrenorul român a fost deja prezentat la noua sa formație, Jeonbuk Hyundai Motors. Sud-coreenii de pe locul 7 au anunțat că ”Bursucul” va fi antrenorul echipei.

Dan Petrescu, anunțat antrenor de formația coreeană. Foto Jeonbuk
Dan Petrescu, anunțat antrenor de formația coreeană. Foto Jeonbuk

Câștigător al campionatului în România de 6 ori, Dan Petrescu este văzut drept tehnicianul care poate aduce din nou gloria formației asiatice. Jeonbuk s-a impus de 9 ori în Coreea de Sud - de 5 ori consecutiv între 2017 și 2021 - iar de două ori a câștigat Liga Campionilor Asiei (2006 și 2016).

„Alătură-te marii călătorii a Jeonbuk-ului. Bine ai venit, antrenor principal Dan Petrescu. Între cei mai buni”, au scris reprezentanții clubului coreean, alături de o fotografie a românului.

Coreenii cumpără de la CFR Cluj

Jeonbuk ocupă locul 7 în acest sezon de campionat, cu 24 de puncte în 17 etape. Următorul meci al asiaticilor este programat pe 11 iunie, cu Gangwon.

Dan Petrescu avea la CFR Cluj o clauză de reziliere în valoare de 400.000 de euro. Conform contractului, dacă pleca el, ar fi trebuit să o plătească. Dacă renunța clubul la serviciile sale, ar fi trebuit să o primească. Însă niciuna dintre părți nu o va achita, cele trei găsind o soluție de compromis, susține gsp.ro.

Pentru a „stinge” datoria, Jeonbuk va cumpăra de la CFR Cluj un jucător. Este vorba despre Karlo Muhar sau Nana Boateng, cotați la circa un milion de euro fiecare.

Dan Petrescu, văzut drept salvatorul echipei

Presa coreeană a scris despre alegerea lui clubului asiatic: ”Jeonbuk a făcut o mulțime de transferuri în iarnă, însă a căzut în partea inferioară a clasamentului. Petrescu, care are rolul de salvator, e așteptat să resusciteze echipa.

Conducerea consideră că el e persoana potrivită pentru ca Jeonbuk să facă pasul înainte, având în vedere că n-are pauze în carieră, a fost extraordinar atât ca fotbalist, cât și ca antrenor, iar experiența sa în Asia e una bogată.

O altă veste bună e că Petrescu a cucerit numeroase trofee în România, Rusia și China, iar clubul e gata să-și susțină noul antrenor prin întăriri semnificative”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite