Dan Petrescu, dezvăluiri în premieră: Ce salariu i s-a oferit să preia naţionala şi de ce a refuzat oferta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petrescu

După Gheorghe Hagi (Farul Constanţa) şi Răzvan Lucescu (PAOK Salonic), fostul internaţional a devenit al treilea candidat care, după ce a cerut timp de gândire, a declinat propunerea Federaţiei Române de Fotbal.

Dan Petrescu (54 de ani) s-a bătut mult timp cu pumnul în piept că aşteaptă doar un semn pentru a deveni selecţionerul României.

Doar că, în realitate, a procedat cu totul altfel, folosindu-se de oferta FRF pentru a-şi „betona“ situaţia la CFR Cluj, după cum „Adevărul“ a explicat aici. Acum, la două săptămâni după ce a refuzat postul de selecţioner, „Bursucul“ a explicat, potrivit Digi Sport, motivele pentru care a preferat să meargă înainte, ca antrenor al CFR-ului.

Ce a spus Dan Petrescu?

*Federaţia a venit cu propunerea şi le-am zis să vorbească cu patronul şi a făcut-o. Le-am spus: „Am meciuri aici şi nu e normal să vorbesc de FRF“. A venit apoi finalul de campionat. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să mă duc la patron, pentru că am o clauză în contract de 400.000 de euro.

*Patronul mi-a spus din prima: „Nu cumva să-mi ceri să pleci, că n-ai nicio şansă. Ai clauză, dar nu te las să pleci“. Dacă plăteam clauza de 400.000… La FRF mi s-a propus un salariu de 300.000 de euro. Trebuia să plătesc 100.000 din buzunarul meu.

*Dacă găseşte cineva un antrenor care să muncească gratis la naţională, mă duc singur. Celor care mi-au spus că nu înţeleg de ce nu mă duc, le propun să se ducă să antreneze gratis. Eu am vrut să ajung la naţională, dar nu s-a putut.

*Îmi doream, dar n-a fost momentul bun. Cât am fost liber 6 luni, n-am fost întrebat. Dacă eram întrebat atunci, sigur acceptam şi pentru mai puţini bani. Nimeni nu munceşte gratis. Asta a fost istoria. În rest, a fost cancan.

Ei (n.r - oficialii FRF, Răzvan Burleanu şi Mihai Stoichiţă) au venit concret la mine, chiar îi apreciez. Mi-au spus că bani n-au prea mulţi. N-am ce să le reproşez nici lor, nici patronului. Eu voiam la echipa naţională, dar, în acelaşi timp, sunt foarte fericit la CFR. Am mare încredere în acest lot.

*Am avut şansa de a antrena naţionala de trei ori şi nu mi-a reuşit. N-a fost să fie, n-a fost timing-ul perfect. Nu ştiu dacă va mai fi şi a 4-a ofertă. Eu cred că la naţională şi la club n-ai timp de proiecte. Nu tată, rezultate! Imediat. Nu te mai aşteaptă nimeni. Dacă n-ai rezultate imediat nu poţi să rezişti nicăieri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite