Dan Petrescu, decădere după un început fulminant: Când a câştigat ultimul trofeu afară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Petrescu a luat trei titluri la rând cu CFR Cluj
Dan Petrescu a luat trei titluri la rând cu CFR Cluj

Fostul internaţional a spus, nu o dată, că visează să ajungă pe banca celor de la Chelsea, formaţie la care a cunoscut gloria, ca fotbalist. Şi la cum şi-a început cariera de antrenor în străinătate, acest vis nu părea chiar unul imposibil de îndeplinit. Între timp însă, situaţia s-a schimbat.

Cariera de antrenor a lui Dan Petrescu în străinătate a început fulminant, la Wisla Cracovia (Polonia), şi părea că îl va duce la echipe importante din Europa. 

Sub comanda sa, Wisla a terminat pe 2 în campionat, în sezonul 2005-2006. Doar că, în stagiunea următoare, intrând în conflict cu jucătorii săi pe care i-a acuzat că nu dau totul la antrenamente şi pe fondul rezultatelor slabe, „Bursucul“ a fost demis repede. 

Următoarele două experienţe externe au fost în Rusia, la Kuban Krasnodar şi la Dinamo Moscova. Cu prima formaţie, Petrescu a promovat fără emoţii, după care, făcând un mare pas înainte, a preluat Dinamo, o forţă în fotbalul rus. Din păcate, aceasta s-a dovedit a fi ultima formaţie importantă din CV-ul său de antrenor, până în acest moment. După un an şi jumătate la Dinamo Moscova, Petrescu şi-a reziliat contractul pe fondul rezultatelor slabe. 

Au urmat alte experienţe în străinătate, la Al-Arabi (Qatar), Jiangsu Suning (China), Kuban Krasnodar (Rusia), Al-Nasr Dubai (Emirate) şi Guizhou Hengfeng (China). Singurele performanţe notabile la aceste grupări le-a avut la Jiangsu, cu care a câştigat Cupa Chinei în 2015, şi la Al-Nasr, cu care a jucat finala Cupei Preşedintelui, pierdută, în 2016.

Acum, Petrescu a ajuns la o altă grupare de duzină, Kayserispor, ultimul loc în Turcia, echipă care n-a mai bătut pe nimeni în campionat de 95 de zile!

500.000 de euro e salariul pe care l-ar primi Dan Petrescu până în vară, dacă va prelua Kayserispor.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite