Fotbalul românesc, imagine dezolantă în lume: Unde poate ajunge Dan Petrescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Petrescu, de trei ori la rând campion cu CFR Cluj
Dan Petrescu, de trei ori la rând campion cu CFR Cluj

Decăderea sportului-rege în ţară e reflectată şi de modul în care ne văd cei de afară. Iar ofertele pe care le-a primit cel mai bun tehnician din ultimele sezoane ale Ligii I ne arată că fotbalul nostru are o cotă extrem de proastă.

Dan Petrescu (53 de ani) a plecat de la CFR şi, având în vedere CV-ul său atât ca antrenor, cât şi ca fost mare internaţional, logic ar fi fost să fie asaltat de oferte de la echipe decente, dacă nu chiar puternice.

În schimb, în ultimele săptămâni, „Bursucul“ a fost căutat de nişte formaţii de duzină, precum Al-Nassr Riad, locul 14 din 16 în Arabia Saudită, şi Kayserispor, ocupanta ultimului loc din Turcia! Şi potrivit ultimelor informaţii venite dinspre Turcia, Petrescu şi Kayserispor sunt ca şi înţeleşi, românul urmând a fi prezentat, oficial, în funcţia de antrenor principal.

La Kayserispor sunt legitimaţi şi trei jucători români: portarul Silviu Lung jr, fundaşul Cristi Săpunaru şi atacantul Denis Alibec. 

Între iunie 2017 şi mai 2018, Kayserispor a fost pregătită de Marius Şumudică. Atunci, echipa a rupt norii în prima parte a sezonului, după care s-a dus în cap, în partea secundă, iar Şumudică şi conducerea clubului au reziliat contractul pe cale amiabilă.

Acum, Kayserispor e într-o situaţie dezastruoasă, cu patru înfrângeri la rând în campionat! De fapt, Alibec şi colegii săi n-au mai bătut pe nimeni din 2 octombrie. De atunci, Kayserispor a adunat patru remize şi şapte înfrângeri în Superliga turcă.  

După 15 meciuri disputate, Kayserispor are doar 10 puncte şi e la şase puncte de locul 17, primul care asigură rămânerea în prima ligă.

500.000 de euro e salariul pe care ar primi Dan Petrescu până în vară, dacă va prelua Kayserispor.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite