Cutremur în Nepal: Zsolt Török, ultimul alpinist român rămas în tabăra de pe versantul sudic al Everestului, evacuat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zsolt Török
Zsolt Török

Ultimul alpinist român rămas în tabăra de bază de pe versantul sudic al muntelui Everest, Zsolt Török, a fost evacuat în cursul zilei de joi cu un elicopter şi a ajuns în siguranţă într-o localitate din regiune.

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că, potrivit informaţiilor obţinute prin intermediul Ambasadei României la New Delhi, ultimul alpinist român rămas în tabăra de bază de pe versantul sudic al muntelui Everest a ajuns în siguranţă într-o localitate din regiune şi se va alătura în curând colegului de expediţie care a coborât de pe munte în urmă cu două zile. Patru alpinişti români, Alex Găvan, Teo Vlad, Zsolt Török şi Justin Ionescu, se aflau într-o expediţie pe Everest în momentul producerii unui cutremur puternic în Nepal.

Ministerul de Externe nu precizează numele ultimului alpinist român de pe Everest, dar Justian Ionescu scria, miercuri, pe pagina sa de Facebook, că pleacă din tabăra de bază de pe partea sudică a Muntelui Everest şi că "mai rămâne pentru a-şi urma visul ultimul dintre noi, românii de pe partea Nepalului, Zsolt Török". "Să-i ţinem pumnii şi să fim alături de el indiferent de ce va decide în continuare", nota Ionescu.

Totodată, site-ul HungaryToday.hu a relatat, miercuri, că alpinistul român Zsolt Török este blocat în tabăra de bază de pe Muntele Everest, el pierzând cortul şi restul echipamentului într-o avalanşă declanşată de cutremur. Conform informaţiilor centralizate la nivelul Ministerului, după producerea cutremurului din Nepal au fost identificaţi pe teritoriul acestui stat 36 de cetăţeni români, dintre care patru au părăsit deja ţara.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite