Curtat de Milan și Barcelona, a ales Steaua: Chiricheș vrea titlul cu echipa roș-albastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vlad Chiricheș, gata să ia titlul cu Steaua.

Este unul dintre cei mai mediatizați fotbaliști români din vara aceasta, dar rămâne modest. Joacă la Steaua de jumătate de an, suficient cât să fie titular la națională. Spre deosebire de colegii lui din fotbal, Chiricheș rămâne cu picioarele pe pământ: „Știrile despre transferuri nu mi-au luat mințile”, declară fundașul dreapta.

Totuși, visează la un transfer în Vest, dar spune că motivația nu dispare odată cu mărirea veniturilor ca fotbalist, ci persistă dorința de reușită: „Eu vreau să rămîn modest şi liniştit, nu să stau să calculez sume, preţuri de transfer să pronunţ 15 sau 20 de milioane de euro. Sunt fericit când oamenii de valoare din fotbalul românesc vorbesc frumos despre mine, ţin să continuu să progresez, nu-mi voi pierde motivaţia.”

Vrea să nu mai fie comparat cu Gică Popescu și își dorește să creeze propriul nume în fotbal, la care să se raporteze generațiile viitoare: „Popescu a fost fantastic! Dar am spus că eu mai pot progresa, deci îmi propun să devin noul Vlad Chiricheş, un jucător mai bun decât sunt acum.”

Visează la un titlu cu Steaua, nu se dă înapoi de la antrenamentele dure și pregătirea fizică intensă și e conștient că trebuie să muncească mult pentru a evolua.

Nu se îngrijorează pentru rezultatele Stelei din amicale, fiind conștient că rezultatele pozitive din stagiile de pregătire nu-ți garantează reușita în campionat: Suntem într-un cantonament, facem antrenamente tari şi se adună oboseala. Iar asta influenţează rezultatele din amicale.

Îi place Liverpool și e fan Steven Gerrard, dar consideră că cel mai bun atacant e Benzema, pe care l-a întâlnit în meciul România-Franța. Declarația sa de la acel moment a făcut deliciul presei: „Îl știam pe Benzema de la FIFA 2010.”

Nu și-a uitat colegii de la Pandurii și îi laudă pe Maxim și Nistor, despre care spune că ar face față cu succes la provocările pe care le aduce o echipă din capitală.

16 este numărul meciurilor jucate de Chiricheș pentru Steaua, dintre care 14 în Liga I și 2 în Europa League.

2006 este ultimul an în care Steaua a luat campionatul, de pe vremea când antrenor era Cosmin Olăroiu.

Sursă: GSP.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite