Cupa Ligii Angliei: Plus pentru Gardoş, minus la Pantilimon. Fundaşul, lăudat de antrenor, portarul, criticat de fani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La primul meci ca titular în tricoul „sfinţilor“, Gardoş a fost lăudat de antrenorul Ronald Koeman, după ce Southampton a învins-o pe Arsenal, 2-1, şi s-a calificat în optimile Cupei Ligii. Cu Pantilimon în poartă, Sunderland a pierdut, 1-2, cu Stoke, românul având partea sa de vină la cel puţin un gol.

Partidele de marţi seară, din „16“-imele Cupei Ligii, au reprezentat o bună ocazie pentru Victor Piţurcă „să ia pulsul“ a doi internaţionali români care, din motive diferite, n-au prea evoluat în ultima perioadă, Florin Gardoş (Southampton) şi Costel Pantilimon. 

Mai ales că se apropie meciul cu Ungaria (11 octombrie). Ambii au fost titulari şi integralişti în partidele din „16“-imile Cupei Ligii. Dar cu prestaţii diferite. 

GARDOŞ- A arătat calităţile pentru care l-am transferat“

Transferat în această vară la Southampton, Florin Gardoş a fost marţi seară, în premieră, titular în garnitura „sfinţilor“, după ce sâmbătă a debutat, în deplasare, cu Swansea. Atunci a jucat ultimele 45 de minute, cu ceva emoţii, după ce l-a înlocuit la pauză pe japonezul Yoshida, accidentat. 

Pe „Emirates“, Gardoş a început din primul minut şi a fost integralist în succesul din fieful lui Arsenal. Deşi gazdele, cu o garnitură cu multe rezerve, au deschis scorul prin Alexis Sanchez (14), „sfinţii“  au întors rezultatul şi s-au calificat în optimi, după reuşitele lui Tadic (20, pen.) şi Clyne (40). Sigur în defensivă, Gardoş a urcat şi în atac, la fazele fixe, iar după un corner (52), a trimis cu capul peste transversală. O evoluţie exactă, apreciată la final de antrenorul Ronald Koeman, care a explicat de ce a durat atât de mult până la titularizarea românului. 

Sunt fericit pentru el, pentru că în momentul în care a venit la noi era accidentat. A avut o ruptură musculară şi a trebuit să aşteptăm până când e sută la sută refăcut, iar în acest moment este. A arătat calităţile care ne-au făcut să-l transferăm“, a declarat Koeman. „Primele semne au fost încurajatoare, românul a format un parteneriat puternic în centrul apărării cu Jose Fonte, la meciul de pe Emirates“, au scris cei de la „Southern Daily Echo“, un important cotidian local din Southampton.  

PANTILIMON-„O performanţă slabă, per total“

În vară, Costel Pantilimon (27 de ani) a lăsat-o pe Manchester City, din cauza lui Joe Hart, în primul rând. Dar a picat din lac în puţ. Pentru că la Sunderland, italianul Vito Mannone, desemnat cel mai bun jucător al „Pisicilor Negre“, în sezonul trecut, apără în continuare excelent. Iar în primele cinci etape, Panti' n-a prins vreun minut în campionat. 

A apărat un meci, în turul anterior al Cupei Ligii (victorie cu 3-0 în faţa lui Birmingham), iar marţi seară a fost titularizat iarăşi în competiţie, de antrenorul Gus Poyet. 

I-am explicat de la început că trebuie să se lupte pentru postul de titular. Dacă Pantilimon nu primeşte gol nici acum, iar noi o încasăm în continuare în campionat, situaţia portarului titular o să-mi dea bătăi de cap“, spunea Poyet, înaintea partidei cu Stoke. 

Doar că Panti i-a rezolvat dilema. După ce Sunderland a deschis scorul prin Altidore (16), Stoke a marcat de două ori prin Muniesa (31, 71), fostul fundaş al Barcelonei. Cel puţin la primul, încasat pe colţul scurt, Panti e vinovat

O performanţă slabă, per total. A greşit la primul gol şi a ieşit prost pe centrări. Dacă e nefericit că nu e titular, prestaţia din acest meci nu-i prea ajută cazul“, sau „nu a părut prea confortabil între buturi şi aproape am aţipit aşteptându-l să degajeze la auturile de poartă“, au fost doar câteva dintre criticile fanilor lui Sunderland, pe reţelele de socializare. 

Un site al suporterilor echipei, www.wearewearside.com, l-a notat pe Pantilimon cu 4,79, doar coechipierii Liam Bridcutt (4,3) şi Sebastian Coates (4,38) primind mai puţin. 

Citeşte şi 

Gardoş, folosit în premieră titular la Southampton, a pus umărul la eliminarea lui Arsenal din Cupa Ligii

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite