Cum poate CFR Cluj să devină cea mai bogată echipă din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CFR Cluj poate deveni echipa din România cu cele mai mari câştiguri din Liga Campionilor FOTO Mediafax
CFR Cluj poate deveni echipa din România cu cele mai mari câştiguri din Liga Campionilor FOTO Mediafax

CFR Cluj poate deveni echipa cu cele mai mari încasări din Liga Campionilor dacă va trece de FC Basel şi se va califica în grupe. Potul cel mare oferit de UEFA echipelor calificate este de 20 de milioane de euro.

Victoria din deplasarea de la Basel îi acordă CFR-ului prima şansă la calificarea în grupele Ligii Campionilor, performanţă care ar însemna venituri de 20 de milioane de euro pentru campioana României. Suma defalcată ar arăta astfel: 8.6 milioane de euro este bonusul oferit de UEFA doar pentru accederea în grupe, la care se adaugă veniturile obţinute din drepturile de televizare, plus cele din vânzarea biletelor de acces la meciurile din grupe. În acest caz, în cazul în care sorţii vor desemna adversari puternici pentru CFR (Real Madrid, Barcelona etc), atunci veniturile din comercializarea biletelor ar creşte semnificativ.

Pe deasupra, UEFA recompensează şi parcursul bun al echipelor în grupe. O victorie este răsplătită cu un milion de euro, iar egalul este premiat cu o jumatate de milion de euro. De reţinut este că aceste sume sunt cele mai mari oferite de forul european fotbalistic în istoria Ligii Campionilor.
Pe lângă sumele vehiculate mai sus, CFR Cluj a mai încasat încă 18.4 milioane de euro din participarea în grupe în sezonul 2010-2011. Astfel, dacă va obţine cele 20 de milioane de euro în acest sezon, echipa ardeleană va deveni formaţia din România cu cele mai mari câştiguri din Liga Campionilor.

Steaua, pe locul secund în top

Steaua a jucat din 2000 încoace de patru ori în Liga Campionilor, dintre care de trei ori în grupele acestei competiţii: în 2007, 2008 şi 2009. Pentru participarea în grupe, pentru rezultatele obţinute, dar şi din vanzarea biletelor şi a drepturilor de televizare ale partidelor, echipa patronată de Gigi Becali a obţinut venituri de 23.1 milioane de euro. Din 2009 încoace, Steaua a evoluat doar în Europa League. 

Oţelul Galaţi a câştigat peste 18 milioane de euro

Deşi nu a adunat nici măcar un punct în grupele Ligii Campionilor în sezonul 2010-2011, Oţelul Galaţi a primit din participarea în cea mai tare competiţie fotbalistică înter-cluburi suma de 18.382.000 de euro. Din aceasta, 7.2 milioane de euro a fost bonusul pentru accederea în grupe şi aproape 11.2 milioane de euro din drepturile de televizare şi din cota de piaţă a echipei de la malul Dunării. De menţionat este că gălăţenii nu au primit niciun ban pentru performanţă.

Unirea Urziceni se află şi ea în topul câştigurilor din Champions League

Fosta campioană a României a jucat în sezonul 2009-2010 în grupele Ligii Campionilor, fiind răsplătită pentru aceasta cu 17.7 milioane de euro. Din această sumă, 7.1 milioane de euro au fost bonus pentru participarea în grupe, iar restul banilor au venit din drepturile de televizare ale partidelor şi din bonusul de performanţă (n.r. ialomiţenii au adunat opt puncte în grupe, înregistrând două victorii, două egaluri şi două înfrângeri).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite