Cum arată sferturile de finală din Cupa României. Cine e favorită, în lipsa celor de la FCSB, Rapid și Dinamo

0
Publicat:

Joi seara s-au încheiat ultimele meciuri din faza grupelor Cupei României, astfel că avem toate echipele care s-au calificat în sferturile de finală ale competiției. Faza eliminatorie continuă fără câteva dintre favorite, FCSB, Rapid, Sepsi (câștigătoarea ultimelor două ediții) și Dinamo (doar cu numele), care nu au prins primele două poziții în grupe, după evoluții șterse.

Trofeul Cupei României va fi decernat pe 15 mai 2024. Foto frf.ro
Trofeul Cupei României va fi decernat pe 15 mai 2024. Foto frf.ro

Sferturile de finală din Cupa României se vor disputa într-o singură manșă, pe terenul celor 4 câștigătoare de grupă. Pe jumătatea superioară a tabloului se vor întâlni Corvinul Hunedoara - CFR Cluj și FCU Craiova - FC Voluntari. Învingătoarea din prima partidă va fi gazdă în semifinale. Pe cealaltă jumătate de tablou se vor înfrunta U Cluj - Hermannstadt și Universitatea Craiova - Oțelul. Gazda semifinalei va fi câștigătoarea celui din urmă duel.

Astfel, la prima vedere, CFR Cluj ar deveni favorită la câștigarea Cupei României, mai ales că joacă în ”sferturi” împotriva singurei reprezentante a ligii secunde, Corvinul, iar apoi ar avea meci acasă în semifinale. Însă U Cluj și Hermannstadt și-au dovedit în sezoanele trecute forța în această competiție, iar cele două formații din Craiova dau semne serioase de revenire în ultima perioadă.

Câștigătoarea merge în Europa League

Sferturile de finală sunt programate anul viitor, la începutul lunii aprilie, iar semifinalele 3 săptămâni mai târziu, pe 24 aprilie. Finala Cupei României se va juca pe 15 mai 2024, locul de desfășurare urmând să fie anunțat ulterior.

Câștigătoarea va lua startul în Europa League, competiție în care nu am mai avut reprezentantă în ultimii ani. Din sezonul următor, UEFA a hotărât ca echipa calificată din Cupa României să participe în primul tur preliminar al Europa League, și nu în Conference League, ca până acum. Premiile financiare sunt cu 20% mai mari în acest caz.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite