Dinamo, praf la fotbal, oribilă la galerie. Gesturi reprobabile și scandări rasiste ale „câinilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dinamo se zbate în coada clasamentului Superligii și a fost eliminată joi seara din Cupa României, după remiza, 3-3 cu Oțelul. Frustrați de evoluțiile favoriților în acest sezon, suporterii ”câinilor” s-au dat în stambă la meciul de pe arena Arcul de Triumf, făcând o mulțime de gesturi prostești.

Suporterii lui Dinamo, frustrați de rezultatele echipei favorite. Foto Facebook
Suporterii lui Dinamo, frustrați de rezultatele echipei favorite. Foto Facebook

Cei din Peluza „Cătălin Hîldan” au aruncat cu bulgări de zăpadă în direcția arbitrului George Găman și au apelat la scandări greu de reprodus la adresa mamei oficialului. De asemenea, jucătorii oaspeți au fost bombardați pe parcursul partidei cu ”proiectile” de zăpadă.

În repriza a doua, ultrașii alb-roșii l-au luat la țintă pe fundașul de culoare al Oțelului, Francois Yabre. Nu cu bulgări de zăpadă, ci cu insulte rasiste. Apărătorul gălățenilor nu a rămas dator și făcut semne largi, cerând ironic ca spectatorii să continue cu strigătele reprobabile, după golurile de 2-1 și 3-1. Fanii din Peluza Sud au continuat să scoată zgomote rasiste la adresa lui Yabre și după fluierul final și i-a strigat „Țiganule, țiganule”. Gălățenii și-au susținut colegul, l-au îmbrățișat și au făcut semne ironice în direcția suporterilor „câinilor”.

Sunete la maimuță la adresa jucătorilor de culoare

Între Yabre și suporterii dinamoviști au existat tensiuni și sezonul trecut, când erau în lupta directă pentru promovarea în Superliga. Iar jucătorul din Burkina Faso amenința că la următorul incident la riposta și va cere oprirea partidei, dar nu a făcut-o. ”Atitudinea suporterilor acelei echipe nu este corectă pentru fotbal și nu face cinste deloc celor de acolo. O galerie foarte lăudată, de altfel, dar eu vorbesc despre atitudinea suporterilor dinamoviști vizavi de jucătorii de culoare.

În toate partidele pe care le-am jucat contra „câinilor”, fanii acestui club au imitat sunetul scos de maimuțe la adresa mea. Bonus: au mai aruncat și cu diverse lucruri în mine pe durata jocului. Dacă se va repeta, voi lua atitudine, promit! Voi opri meciul și voi lua atitudine, fiindcă trebuie dat un exemplu ferm. Nu doar dacă va fi o reacție la adresa mea, la adresa oricui! Eu respect toți suporterii, toți oamenii, nu cred că cer ceva ieșit din comun, doar respect”, declara Francois Yabre pentru gsp în această vară.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite