Cum a „dinamitat“ Adrian Mutu vestiarul unei echipe de „băieţi răi“. Inclus pe lista eşecurilor din Franţa, deşi a marcat 11 goluri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Mutu a fost un jucător extrem de talentat, dar cu un caracter dificil
Adrian Mutu a fost un jucător extrem de talentat, dar cu un caracter dificil

Adrian Mutu a fost unul dintre cei mai capricioşi fotbalişti români. Transferat de AJ Ajaccio în prima ligă din Franţa, acesta avea să fie unul dintre transferurile controversate ale echipei de băieţi răi din Corsica.

Ajuns la Ajaccio la 33 de ani, Adrian Mutu era vedeta echipei după ce bifase nume grele ca Chelsea sau Internazionale Milano iar la Parma a scris istorie în atac cu brazilianul Adriano.

Problemele sale de la Chelsea cu consumul de cocaină păreau să nu-i deranjeze pe cei de la Ajaccio, o echipă cu fani conflictuali şi fanatici. În plus, preşedintele celor de la Ajaccio, făcea parte din temutul clan Orsoni considerat a fi unul din pilonii mafiei corsicane, cea care controlează casinourile din Corsica şi Coasta de Azur precum şi multe hoteluri de lux.

În primul sezon, Adrian Mutu a înscris 11 goluri părând a fi un Ibrahimovic al celor de la Ajaccio. Comportamentul său rebel era pe placu fanilor şi al conducerii cât timp românul marca goluri.

În al doilea sezon însă, Mutu nu a mai dat randament bifând 9 prezenţe şi nici un gol în tricoul corsicanilor. Escapadele sale se pare şi stilul petrecăreţ se pare că au contribuit la o atmosferă încordată în vestiarul celor de la Ajaccio, mai ales că românul era cel mai bine plătit jucător. În cele din urmă, Mutu s-a transferat la Petrolul Ploieşti iar televiziunea RMC Sport l-a inclus recent pe listta celor mai mari eşecuri din Ligue 1, deşi Mutu a avut prestaţii foarte bune în primul sezon.  

Cel mai fierbinte moment a fost povestit chiar de fostul coechipier Ronald Zubar, acesta povestind în direct cum Adrian Mutu s-a bătut cu noul antrenor Fabrizio Ravanelli din cauza stilului dur al acestuia. Zubar a încercat să-i împace, dar Mutu a luat telefonul înjurându-l pe antrenor. Enervat de faptul că Mutu este obraznic şi întoarce jucătorii împotriva lui, Ravanelli a vrut chiar să-i aplice o corecţie fizică lui Mutu, care s-a soldat cu o altercaţie oprită de Zubar.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite