Cu un Djokovici nu se câştigă Cupa Davis! Cehia a învins Serbia cu 3-2 şi a câştigat „Salatiera de Argint“, chiar la Belgrad, în faţa fanaticilor suporteri sârbi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Djokovici nu a putut FOTO AFP
Djokovici nu a putut FOTO AFP

Novak Djokovici a câştigat degeaba două meciuri pentru Serbia în finala Cupei Davis, Cehia reuşind să se impună la general cu 3-2, obţinând astfel trofeul "Salatiera de Argint".

După ce vineri şi sâmbătă s-au disputat trei din cele cinci meciuri ale finalei Cupei Davis dintre Serbia şi Cehia, duminică au avut loc, la Belgrad, ultimele două partide de simplu. După două zile de concurs, sârbii erau conduşi cu 2-1 şi aveau nevoie de două victorii pentru a câştiga "Salatiera de Argint".

Însă, fără aportul lui Tipsarevici, accidentat, Novak Djokovici nu a reuşit să le ţină piept, de unul singur, cehilor, chiar dacă a câştigat ambele meciuri în care a reprezentat ţara vecină României. Vineri, numărul doi mondial a câştigat cu Stepanek (3-0), iar duminică s-a impus în faţa lui Thomas Berdych (3-0). 

Cu ciuda victoriilor lui Djokovici, înlocuitorul lui Tipsarevici, Lajovici, nu s-a ridicat la nivelul unei finale de Cupă Davis şi a pierdut, la scorul de 2-2 la general, confruntarea decisivă cu Berdych în trei seturi, scor 3-6, 1-6, 1-6. 

După trei zile de concurs, pe arena din Belgrad, Cehia a câştigat cu 3-2 finala Cupei Davis, în faţa fanaticilor suporteri sârbi, care au privit cu lacrimi în ochi cum tenismenii cehi ridică deasupra capului "Salatiera de argint". Succesul în faţa Serbiei i-a adus Cehiei acest trofeu pentru a doua oară consecutiv, după cel obţinut anul trecut în finala cu Spania. Cehii au câştigat Cupa Davis de trei ori în istorie (1980, 2012 şi 2013).

Duminică / 17 noiembrie

Novak Djokovici - Tomas Berdych 6-4 7-6, 6-2

Dusan Lajovici - Radek Stepanek 3-6, 1-6, 1-6

Sâmbătă / 16 noiembrie

Tomas Berdych, Radek Stepanek  - Nenad Zimonjici, Ilija Bozoljac / 6-2, 6-4, 7-6 (7/4)

Vineri / 15 noiembrie

Novak Djokovici - Radek Stepanek / 7-5 6-1 6-4

Dusan Lajovici - Tomas Berdych / 3-6 4-6 3-6

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite