CTP, text superb despre Nadal: „Cât se va mai juca tenis pe acest trist Pământ...“

0
Publicat:

Cristian Tudor Popescu rămâne, indiscutabil, printre cei mai buni comentatori ai sportului-alb din România. Pentru că, de fiecare dată când are o postare / un text de opinie despre tenis, se simte că scrie cu pasiune, din inimă.

Cristian Tudor Popescu. FOTO: Captura TV
Cristian Tudor Popescu. FOTO: Captura TV

Exact așa cum a făcut și după partida Nadal (275 ATP) – Zverev (4 ATP), scor 3-6, 6-7, 3-6, în turul I de la French Open. Acest meci, de 3 ore și 6 minute, a fost, probabil, ultima apariție a lui Rafa la Roland Garros. Deși a lăsat o portiță deschisă pentru revenire, mai degrabă cu ocazia Jocurilor Olimpice (26 iulie – 11 august), e foarte greu de crezut că Nadal, chinuit de probleme medicale, va mai juca tenis și la anul.

Așadar, când retragerea unui campion se apropie, Cristian Tudor Popescu a publicat un text emoționant pe pagina sa de Facebook despre ibericul care a cucerit 14 titluri la French Open (!) și oferit, ani la rând, un tenis magnific, de cea mai bună calitate.

Ce a scris Cristian Tudor Popescu pe Facebook?

Singura mișcare din tenis pe care Rafa nu știe s-o facă

Spuneam, într-un interviu înainte de Openul Francez, că dacă Rafael Nadal participă la Roland Garros ar trebui să se și retragă cu acest prilej. Greșeam.

Rafa a făcut un meci frumos cu Zverev, a pierdut în primul tur în 3 seturi, dar nu s-a retras. Speră să revină pe terenurile Parisului peste două luni, la 38 de ani, la Olimpiadă. Greșeam deoarece am uitat o clipă că Rafa pur și simplu nu se poate retrage din tenis. A te retrage înseamnă un pas înapoi. Și asta nu știe să facă. În lunga și dumnezeiasca lui viață de jucător, Nadal a jucat toate meciurile, toate seturile, toate ghemurile, TOATE PUNCTELE cu tot sufletul său uriaș. Așa a fost și cu Zverev, nu relaxat, nu zâmbind, nu așteptând să se termine partida și să fie ovaționat în picioare, cu lacrimi și aplauze cu mâinile sus, ci suferind pentru fiecare punct pierdut.

Nadal nu va avea niciodată un meci de retragere. Pentru că niciodată el nu va dispărea din mintea și inima jucătorilor și spectatorilor. Îl vom avea în fața ochilor pe Rafa, îl vom compara cu toți jucătorii care vor veni, cât se va mai juca tenis pe acest trist Pământ...

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite