CTP, fermecat de Djokovici: Editorial savuros după finala epică de la Cincinnati

0
Publicat:

Cristian Tudor Popescu poate avea, uneori, păreri constroversate, însă un lucru e cert: fie că ești de acord cu el, fie că nu, textele sale sunt savuroase. Mai ales cele pe tenis. Acum, când finala de la Cincinnati, jucată în noaptea de duminică spre luni, ne-a furnizat un meci fabulos, de 3 ore și 49 de minute, reputatul comentator a avut o reacție pe măsură. Într-un text de opinie publicat pe pagina sa de Facebook și pentru „Gazeta Sporturilor“, Cristian Tudor Popescu s-a arătat impresionat de victoria lui Novak Djokovici (Serbia, 36 de ani, 2 ATP) în fața tânărului Carlos Alcaraz (Spania, 20 de ani, 1 ATP).

Cristian Tudor Popescu, un fan al tenisului de calitate
Cristian Tudor Popescu, un fan al tenisului de calitate

Finala de la Cincinnati, încheiată cu scorul de 5-7, 7-6, 7-6 pentru Nole, a fost o revanșă a sârbului după pierderea titlului la Wimbledon, pe data de 16 iulie. Atunci, Djokovici și Alcaraz au oferit o altă partidă colosală, încheiată însă cu victoria ibericului: 1-6, 7-6, 6-1, 3-6, 6-4 (4 ore și 43 de minute).

Revenind la duelul de acum, pentru titlul de la Western & Southern Open, acesta l-a convins, încă o dată, pe Cristian Tudor Popescu că Novak Djokovici e cel mai bun jucător de tenis al tuturor timpurilor.

Ce a scris Cristian Tudor Popescu?

Am văzut în tenis victorii incredibile, ireale, de ținut minte pe viață, dar așa ceva n-am văzut vreodată și nici nu credeam că se poate: nu doar o victorie pentru Istorie, ci o victorie împotriva Istoriei!

Căci, Istoria mergea cu pașii fulgerători ai lui Carlos Alcaraz. După ce l-a învins în 5 seturi pe Djoković în finala de la Wimbledon, încrederea că îl poate birui din nou, că știe cum să-l bată, îi țâșnea prin toți porii feței încă de la încălzirea finalei Cincinnati Open.

Faptul că, așa cum frumos spune, împarte terenul cu Djoković îl face pe Carlos să urce la maximum tot ce poate. Și întreg meciul, nu doar până la set și 4-2, întreg meciul, mai bine de 3 ore, l-a dominat pe sârb, a răspuns mereu cu lovituri supranaturale, ce par trucaje pe computer, la orice ridicare de nivel a lui Djoković.

Niciun alt jucător din lume n-ar fi avut vreo șansă cu Charlie de azi-noapte.

N-am crezut și nu știu să vă spun cum a făcut Novak Djoković să câștige în fața unei reîncarnări a lui Nadal la 20 de ani (și parcă o idee mai rapidă decât Rafa!) când el a ajuns la 36. Dar sunt fericit că am trăit acest meci în care cel mai bun jucător din Istorie a învins până și Istoria!...

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite