CTP, concluzie după cazul Djokovici: „Victoria nevaccinaţilor la scor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CTP

Cristian Tudor Popescu a comentat ultimele evenimente de la Melbourne, unde, spre dezamăgirea sa, instanţa i-a dat dreptate lui Nole într-un caz controversat.

Cristian Tudor Popescu a transformat din prima zi cazul Djokovici într-un subiect legat de vaccinare. 

Asta în ciuda faptului că, în mod repetat, presa australiană a subliniat că tot ce s-a petrecut în acest scandal a apărut şi din vina autorităţilor australiene. Care au încălcat regulile stabilite de ele şi i-au acordat, pe rând, lui Nole atât viză de intrare, cât şi scutire medicală de la vaccinare.

Astăzi, după ce a aflat verdictul dat de o instanţă, în cazul Djkovici, Cristian Tudor Popescu a avut încă o reacţie virulentă, la Digi 24.

Ce a spus Cristian Tudor Popescu?

*I s-a oferit acea derogare ca să nu se vaccineze, dar nu se încadra în excepţiile legale - am văzut cu toţii cât se poate de clar cele 4 prevederi ale legii australiene -, între care nu intră acesta că dacă te-ai infectat în ultimele 6 luni atunci poţi beneficia de această dispensă. Nu apare în lege, pur şi simplu. 

*Atunci pe ce bază s-a luat decizia? Judecătorul trebuie să aplice legea. Eu nu înţeleg, a hotărât judecătorul că din moment ce medicii din statul Victoria şi organizatorii Australian Open i-au dat această dispensă, atunci e în regulă.

*Cum va fi acceptat aşa ceva de către guvernul australian, care trebuie să apere acele prevederi legale, eu nu înţeleg. Deja, în acest moment, procesul Djokovic şi tot ce se întâmplă depăşeşte cadrul tenisului, nu mai are nicio importanţă acum ce spun acele documente, ce chestiuni legale şi ilegale sunt aici.

*Novak Djokovic este nevaccinat - că despre asta este vorba - şi doreşte să joace aşa la Australian Open. Dacă el va ajunge să joace în aceste condiţii, aceasta este o victorie, la scor, a tuturor antivacciniştilor, conspiraţioniştilor, anti-5G-niştilor, precum şi a naţionaliştilor suveranişti şi fanatici, reprezentaţi de tatăl lui Djokovic. Este o victorie pentru toţi aceştia, nu mai are nicio importanţă acolo ce chestiuni legale sau medicale sunt.

*De asemenea, nu ştiu cum Djokovic va fi primit în aceste condiţii în Australia, ştiindu-se că este în continuare nevaccinat.

*Pentru tenis şi pentru mine ar fi bine să-l văd jucând pe Novak Djokovic, asta nu poate fi rău niciodată. Dimpotrivă, este extraordinar, dar prin modul în care s-a comportat Djokovic, care nu a făcut nicio declaraţie... Eu asta i-am cerut din primul moment, ca iubitor al tenisului şi ca admirator al său: să iasă să vorbească.

*În continuare cred că ar trebui să vorbească, ar fi foarte important. Dacă nu, atunci se situează pe poziţia antivaccinistului. Asta este, de fapt, problema. Dacă el ieşea şi spunea: «nu sunt vaccinat, dar iată, am avut COVID, prin urmare nu aş avea de ce să fiu vaccinat», era foarte important. El nu respingea în felul ăsta rolul şi importanţa vaccinului. Dar el tace în continuare.

CITEŞTE ŞI:

Opinie: Cazul Djokovici, o victorie pentru jurnalismul care separă faptele de convingerile personale

Australienii trag învăţăturile după cazul Djokovici: „Ne-am stricat imaginea!“. Ce previziuni fac

Cazul Djokovici, explicat ca la carte: Cine i-a dat scutire, de ce Australia e în culpă şi ce problemă are Nole

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite