Cszikszereda a fentat interdicţia FRF şi a jucat cu echipa anunţată de acum două zile. La meciul de la Miercurea Ciuc a asistat şi Viktor Orban | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto captura video
Foto captura video

Stadionul modernizat din Miercurea Ciuc a fost inaugurat sâmbătă, în prezenţa premierului Ungariei, Viktor Orban, care a asistat la un meci amical între  echipa U18 a Ungariei şi o aşa-zisă echipă Under-18 a Ţinutului Secuiesc, care a îmbrăcat tricourile clubului Csikszereda, pentru a fenta interdiciţia FRF, scrie GSP.ro.

Potrivit sursei citate, în echipa de start a celor îmbrăcaţi în echipamentul lui Csikszereda au fost de fapt toţi jucătorii convocaţi iniţial să joace pentru Ţinutul Secuiesc, aşa cum fusese anunţat în urmă cu două zile, pe site-ul ciucanilor.

Csikskereda U18: Matyas Becze (Csikszereda) - Kristof Dencsak (Csikszereda), Roland Vajda (Academia Puşkaş), Szilard Csedo (Csikszereda), Alex Gondor (Csikszereda) - Szabolcs Dusinszki (Academia Puşkaş), Szilard Balogh (Csikszereda), Roland Vajna (Sepsi), Gellert Karacsony (Csikszereda) - Tamas Birtalan (Csikszereda), Milan Orban (Csikszereda)

Rezerve: Lorand Menyhart (Sepsi), Flavius Colceriu (Csikszereda), Roland Mate (Sepsi), Lenard Szoke (Csikszereda), Tamas Bence (Csikszereda), Alex Ureche (Csikszereda), Balasz Buza (Csikszereda), Henrik Fazakas (Csikszereda), Szilard Feher (ACS Târgu Mureş), Otto Vura (Sepsi)

Echipa a fost formată din 14 jucători de la Csikszereda, patru de la Sepsi, doi de la Academia Puşkaş şi unul de la ACS Târgu Mureş.

La meci a asistat şi premierul Ungariei, Viktor Orban. Potrivit fotografiilor postate pe pagina de Facebook a primarului din Miercurea-Ciuc, Korodi Attila, alături de Orban, la eveniment au fost prezenţi vicepremierul României, Kelemen Hunor, ministrul Sportului, Eduard Novak, dar şi preşedintele Comisiei de Politică Externă a Parlamentului Ungariei, Nemeth Zsolt.

Anterior începerii partidei, pe pagina de Facebook a echipei din Miercurea-Ciuc s-a anunţat că meciul dintre FK Csíkszereda U18 şi Ungaria U18 va avea loc, "în ciuda zvonurilor" .

Într-o altă postare, suporterii au fost informaţi că toate biletele au fost vândute şi cine nu are bilet să nu meargă la stadion, mesajul fiind încheiat cu „Hai Ungaria, hai Ţinutul Secuiesc!“, transmite Agerpres.

Înainte de începerea partidei, în dreptul celor două echipe aliniate în faţa tribunelor a fost adus steagul Ungariei, respectiv steagul secuiesc şi au fost intonate imnurile de stat ale României şi Ungariei, precum şi imnul secuiesc.

Meciul integral a fost transmis pe contul de Youtube al lui Csikszereda:

Reamintim ca FRF nu a aprobat meciul propus dintre Ungaria U18 şi o aşa-zisă echipa Ţinutul Secuiesc U18, iar clubul din Miercurea Ciuc a depus o nouă solicitare pentru a organzia meciul de reinaugurare a stadionului. Clubul FK Csikszereda a cerut autorizarea unui mmeci între Ungaria U18 şi echipa U18 a clubului din Miercurea Ciuc, solicitare pe care FRF a aprobat-o. „Federaţia Română de Fotbal urmăreşte cu interes situaţia şi va analiza, dacă va fi cazul, ce se va întâmpla în această seară pe stadionul din Miercurea Ciuc”, anunţa FRF sâmbătă după-amiază, înaintea meciului care a avut loc la ora 18.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite